Hrvatska po pobjedu i polufinale

09.05.2013.

Hrvatska po pobjedu i polufinale

Hrvatska U-17 reprezentacija danas igra posljednji susret u skupini Europskog prvenstva protiv selekcije Ukrajine.

Igraju li hrvatski kadeti i općenito posljednji susret na ovom natjecanju ne ovisi nažalost samo o njima.

Naime, nakon dva kola Hrvatska drži treće mjesto u skupini s dva osvojena boda i gol razlikom 0:0. Uoči posljednjeg kola, Hrvatskoj za plasman u polufinale treba pobjeda protiv Ukrajine i povoljan rezultat na susretu između Italije i Rusije koje su s četiri osvojena boda trenutno u povoljnijoj situaciji.

Naime, bilo koji remi s postignutim pogocima odvest će Ruse i Talijane u polufinale. Bilo čija pobjeda u tom susretu otvara vrata Hrvatskoj koja trijumfom nad Ukrajinom prolazi dalje kao drugoplasirana, dok će u slučaju remija Talijana i Rusa bez pogodaka odlučivati gol-razlika. Rusi bi u tom slučaju sigurno prošli dalje zbog 3:0 protiv Ukrajine, a Hrvatskoj bi trebala "bolja" pobjeda nad Ukrajinom od talijanske (2:1) - znači, ili s barem dva pogotka razlike, ili s većim postignutim brojem pogodaka (3:2, 4:3 itd.). U slučaju da i Hrvatska svlada Ukrajinu s 2:1, odlučivao bi fair-play renking dviju selekcija.

No, Hrvatskoj ne vrijedi previše razmišljati o Italiji i Rusiji jer može kontrolirati samo svoj dio plana - utakmicu s Ukrajinom, koja je u oba susreta, iako ih je izgubila, u dobrom dijelu utakmica bila opasniji protivnik. Hrvatskoj reprezentaciji treba barem bod kako bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Ivan Gudelj najavio je promjene u sastavu kako bi Hrvatska konačno pronašla put do suparničkog gola:

"Nemamo puno opcija, moramo napasti i pobijediti. Malo ćemo promijeniti sastav, probat ćemo s ofenzivnijom formacijom. Imali smo puno šansi, ali nismo zabili i to moramo promijeniti."

Gudelj zna da Hrvatska nema sve u svojim rukama, a u drugoj utakmici se nada pobjedi Rusa:

"Vidjet ćemo što će nam sudbina donijeti. Rusija je na mene ostavila najbolji dojam. Ako pobijede Italiju i mi pobijedimo Ukrajinu, mislim da bi to bio prigodan rasplet da prođemo mi i Rusi."

Ukrajinski izbornik Olexandr Holovko komplimentirao je Hrvatskoj, no dobro zna da pobjedom protiv "kvadratića" Ukrajinci dolaze na treće mjesto u skupini i tako osiguravaju plasman na Svjetsko prvenstvo:

"Za nas je plasman na SP cilj broj jedan. Hrvatska je jedna od najzanimljivijih selekcija na turniru. Imaju puno karaktera i odlične pojedince, mogu reći samo dobre stvari o njima. No, imaju slabih točaka i probat ćemo ih iskoristiti".

Europsko prvenstvo U-17, skupina B, 3. kolo:

Hrvatska - Ukrajina, 19:30 (Zlate Moravce)
Italija - Rusija, 19:30 (Nitra)

Poredak:

 

Rusija 4 (3:0)
Italija 4 (2:1)
Hrvatska 2 (0:0)
Ukrajina 0 (1:5)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri