AIK i Dinamo odigrali u čast Ivanu Turini

14.05.2013.

AIK i Dinamo odigrali u čast Ivanu Turini

U Stockholmu je odigrana prijateljska humanitarna utakmica između AIK-a i Dinama u čast iznenada preminulog Ivana Turine.

Utakmica na Friends Areni pokazala je još jednom koliki je Ivan Turina ostavio igrački i još više ljudski trag u Dinamu i švedskom AIK-u. Prijateljska utakmica između AIK-a i Dinama okupila je oko 8.000 gledatelja na stadionu, no organizatori su poručili kako je stadion - rasprodan. Šveđani zbog radnog dana nisu mogli napuniti stadion, no pobrinuli su se ostaviti svoj trag u humanitarnom aspektu ovog susreta - sav prihod od prodanih ulaznica išao je obitelji Ivana Turine.

Ivan Turina iznenada je preminuo 2. svibnja i iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece te veliki broj neutješnih članova uže i šire obitelji i prijatelja, uključujući igrače AIK-a i Dinama. Turina je nakon karijere u mladim hrvatskim reprezentacijama ubilježio i jedan nastup za A selekciju.

Nakon održane minute šutnje, cijelim stadionom prolomio se pljesak, a potom su gledatelji sa svojih sjedalica podignuli papir s brojem 27. Igrači dviju momčadi izašli su na teren držeći transparent "Joja, zauvijek u našim srcima".

Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta (to je broj koji je Turina nosio u AIK-u), a u toj 27. minuti ponovno se zapljeskalo preminulom vrataru.

U ime Ivanove obitelji stadionu se obratio Turinin nećak, poznati rukometaš Manuel Štrlek, sljedećim riječima:

"Sretan sam što je Ivan bio dio mog života, moje obitelji. Zahvalni smo svima na svemu što ste napravili za njega."

U utakmici u kojoj je nogomet bio u dubokoj sjeni emocija, Dinamo je slavio s 1:0 pogotkom Ante Rukavine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri