Hrvatskoj remi na otvaranju Elitne skupine

05.06.2013.

Hrvatskoj remi na otvaranju Elitne skupine

Usprkos nadmoći u velikom dijelu utakmice protiv Grčke, hrvatska reprezentacija do 19 godina nije uspjela pobjedom otvoriti natjecanje u Elitnoj skupini.

Hrvatska - Grčka 0:0

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom Dinka Jeličića pokušat će u Poljskoj izboriti plasman na Europsko prvenstvo. U Elitnoj skupini sudjeluju četiri reprezentacije, a u društvu Hrvatske, Grčke, Španjolske i Poljske samo će jedna reprezentacija osigurati odlazak na EP u Litvu.

U prvom kolu, Hrvatska je odigrala 1:1 s reprezentacijom Grčke, nakon utakmice u kojoj je Hrvatska propustila realizirati kazneni udarac kao i niz drugih dobrih prigoda za pobjedu.

Već u četvrtoj minuti, Hrvatska je imala idealnu prigodu doći u vodstvo, no udarac Perića s bijele točke obranio je Barkas. Kazna je stigla već u 12. minuti kada je Grcima prednost donio kapetan Dimitris Goutas nakon dodavanja Chouchoumisa.

Grčki vratar Barkas bio je najzaposleniji čovjek na terenu, no odolijevao je hrvatskim napadima sve do 66. minute kada je Chouchoumis skrivio novi kazneni udarac, a ovoga puta je s bijele točke bio precizan Tomislav Kiš.

Usprkos velikom broju šansi, uključujući jednu perfektnu za Kiša, Barkas i grčka obrana izdržali su sve nalete Hrvatske pa će sigurno biti zadovoljniji ovim početnim bodom.

Hrvatska: Malenica, Marotti, Pavić, Brlek, Šimunović, Perić, Gržan (od 46. Ivančić), Čanađija, Kiš (od 76. Špehar), Mišić (od 58. Alvir)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri