U-19 reprezentacija bez EP-a

11.06.2013.

U-19 reprezentacija bez EP-a

Hrvatska reprezentacija igrača do 19 godina nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo u Litvi.

Hrvatska je u posljednjem kolu odigrala 1:1 s favoziriranom Španjolskom, što je mladim Španjolcima bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini nakon dvije pobjede na otvaranju Elitne skupine koja se igrala u Poljskoj.

Hrvatsku je na kraju koštao početni remi s Grčkom, pa su joj nakon pobjede protiv Poljske trebala sva tri boda protiv Španjolske, a 22 minute Hrvatska je imala upravo takav rezultat.

U 55. minuti Brlek je pogodio za 1:0 Hrvatske, a tih prvih sat vremena Hrvatska je igrala ravnopravno sa Španjolcima. Nakon vodećeg pogotka Hrvatske, Španjolska je snažno pritisnula Hrvatsku i stigla je do zasluženog izjednačenja u 77. minuti kada je pogodio Bardonado.

Hrvatska će tako ostati na tri velika natjecanja u mlađim uzrasnim kategorijama ove godine. Hrvatska U-17 reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo na kojem je izborila i SP ove jeseni, dok U-20 selekcija uskoro kreće na Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

Hrvatska - Španjolska 1:1


1:0 Brlek 55', 1:1 Bardonado 77'

Hrvatska: Malenica, Marotti, Šimunović, Perić, Pavić, Brlek, Alvir, Ćanađija (od 77. Krovinović), Mi. Kovačić (od 87. Gržan), Ivančić, Kiš (od 66. Mišić)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri