Šuker: "Brazil je spreman za velika natjecanja"

13.06.2013.

Šuker: "Brazil je spreman za velika natjecanja"

Ovoga vikenda u Brazilu počinje Kup konfederacija, snažno natjecanje samo po sebi, ali i veliki test za Brazilce uoči Svjetskog prvenstva.

Dva dana prije početka Kupa konfederacija koji će otvoriti susret Brazila i Japana, Organizacijska komisija ovog natjecanja održala je sastanak u Rio de Janeiru na kojem je uz vodeće ljude Fife i brazilskih organizatora sudjelovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Predsjednik Fife, Joseph S. Blatter, naznačio je pred predstavnicima medija kako ovo nije samo uvod u Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je festival šampiona, a ne generalna proba za Svjetsko prvenstvo. Ovo natjecanje daje šansu organizatoru ugostiti dva velika natjecanja u dvije godine. Također, ovo je prvi puta da ćemo koristiti video tehnologiju na gol-liniji, a suci su zadovoljni što sada imaju sigurno rješenje za takve situacije."

Brazilski ministar sporta, Aldo Rebelo, naglasio je kako je Brazil spreman za prvo od dva velika natjecanja: "Vjerujem da konačno možemo reći kako su velike pripreme za Kup konfederacija završene. U poziciji smo ispuniti velika očekivanja zemlje i svijeta na ovom velikom natjecanju. Čak i s kašnjenjima u gradnji stadiona stigli smo sve provjeriti i pokazati da sve funkcionira."

Iz Brazila se s pozitivnim dojmovima javio i predsjednik HNS-a Davor Šuker: "Na sastanku se dosta razgovaralo o sigurnosnim i tehnološkim aspektima natjecanja, a vidljivo je kod domaćina kako jedva čekaju početak natjecanja. Svi smo prilično impresionirani, uvjeti su fantastični, infrastruktura odlična, neusporedivo je s 1990. godinom kada sam ovdje igrao - Brazil je spreman za ova velika natjecanja koja ga čekaju. Sve to je samo još jedan dodatan razlog da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo iduće godine."

Foto: FIFA/Getty Images

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri