Izraz sućuti obitelji Josipa Kužea

16.06.2013.

Izraz sućuti obitelji Josipa Kužea

U nedjelju 16. svibnja je nakon teške bolesti u 62. godini života preminuo Josip Kuže.

Jednom od najuspješnijih i najvoljenijih hrvatskih trenera u veljači je dijagnosticirana leukemija, a nakon teške borbe i brojnih kemoterapija, Kuže je podlegao virusu protiv kojeg se njegovo tijelo više nije moglo braniti.

Josip Kuže rođen je u Vranjama u Srbiji 13. studenoga 1952. godine.

Kužeova karijera neraskidivo je vezana za zagrebački Dinamo u kojem je proveo cijeli nogometaški vijek, dok je kao trener donio Modrima naslov prvaka 2006. godine prometnuvši se u ljubimca navijača zbog atraktivnog stila igre.

Kuže je ostavio trag i u brojnim drugim zemljama, a nogometno znanje dijelio je po cijelom svijetu - od Australije preko Japana do Ruande. Pritom igrače, navijače, uprave i medije nije osvajao samo svojom nogometnom vizijom već i rijetkim ljudskim kvalitetama zbog čega je ostao omiljen gdje god je radio.

Ovo je novi bolan udarac hrvatskom nogometu ove godine. Bila nam je svima čast poznavati Josipa Kužea, bila nam je čast raditi s Josipom Kužeom, bila nam je čast učiti od Josipa Kužea. Imao sam zadovoljstvo i osobno biti igrač pod njegovim vodstvom i znam kakvog smo trenerskog velikana izgubili. Podsjećao me na Arsenea Wengera koji također nikada nije dizao ton u svlačionici, ni poslije pobjeda ni poslije poraza.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne obitelji, izražavam duboku sućut obitelji Josipa Kužea zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Naše misli su s Vama.

Od srca Vaš,

Davor Šuker

Predsjednik HNS-a

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri