Rebić pogodio za pobjedu na otvaranju SP-a

23.06.2013.

Rebić pogodio za pobjedu na otvaranju SP-a

Hrvatska reprezentacija do 20 godina sjajno je startala na Svjetskom prvenstvu u Turskoj - pobjedom od 1:0 mladi Hrvati svladali su favorizirani Urugvaj.

Pogotkom Ante Rebića Hrvatska je svladala Urugvaj na otvaranju Svjetskog prvenstva selekcija igrača do 20 godina i time napravila ogroman korak prema plasmanu u drugi krug što je bio osnovni cilj ove reprezentacije u Turskoj.

 

U izjednačenoj utakmici protiv snažnih i talentiranih Južnoamerikanaca, Hrvatska je bolje iskoristila svoj dobar period igre te je u nastavku uspjela odoljeti svim napadima Urugvaja.

Hrvatska je bolje otvorila susret, s raspoloženim napadačkim dvojcem Rebić - Livaja i dobrom podrškom koju su im davali Pjaca i Čanađija. Upravo je Čanađija u 21. minuti izborio kazneni udarac nakon što ga je poslije dobrog primanja lopte srušio Silva, no Marko Livaja s bijele točke pogađa vratnicu.

Propuštena prigoda ipak nije demoralizirala Hrvatsku koja je na odmor ipak otišla sa zasluženom prednošću. Livaja je gurnuo kratku loptu za Rebića koji se sjurio po vrhu šesnaesterca i inteligentnim udarcem svladao urugvajskog vratara za 1:0 Hrvatske.

Urugvajci su pritisnuli u nastavku susreta - u 51. minuti Zelenika odlično brani udarac Rolana, u 70. Arrascaeta pokušava "škaricama", a u 72. Lopez pogađa stativu, no usprkos dobrim prigodama - Južnoamerikanci nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Hrvatska je tako upisala velika tri boda na otvaranju SP-a, a u srijedu u 21 sat po lokalnom vremenu čeka je drugi ispit - vrlo dobra ekipa Uzbekistana koji je s lakih 3:0 svladao Novi Zeland.

Hrvatska - Urugvaj 1:0

 

1:0 Rebić 41.

Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Datković, Livaja (od 70. Ivančić), Miličević (od 64. Brlek), Pjaca, Rebić (od 82. Perica), Dario Čanađija, Jozo Šimunović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri