Hrvatska s bodom na korak do prolaza

26.06.2013.

Hrvatska s bodom na korak do prolaza

Hrvatska U-20 reprezentacija napravila je novi korak prema plasmanu u drugi krug Svjetskog prvenstva remijem protiv selekcije Uzbekistana.

Sudar dviju selekcija s pobjedama iz prvog kola nudio je šansu eventualnom pobjedniku da riješi pitanje prolaska skupine, no i s konačnih 1:1 mogu biti zadovoljni i Hrvatska i Uzbekistan koji s četiri boda ulaze u posljednje kolo.

To posebno vrijedi za Hrvatsku koja je u prvom kolu svladala Urugvaj te je na posljednjoj stepenici čeka Novi Zeland koji nakon dva kola nema bodova te je protiv Urugvaja i Uzbekistana pokazao da ipak nije na razini ostalih reprezentacija u skupini.

Hrvatska nije odigrala vrhunsku utakmicu protiv Uzbekistana, no Azijci su nisu "egzotičan" protivnik - njihovi rezultati u prijateljskim utakmicama pokazali su kako se radi o ponajboljoj azijskoj selekciji, a i protiv Hrvatske su pokazali dobru tehniku, kombinatoriku i smisao za igru.

Nakon što je u 13. minuti Datković zaprijetio glavom nakon kornera Pjace, Uzbekistanci su poveli u 24. minuti iz prekida. Iskanderov je ubacio na peterac gdje se najbolje snalazi Rahmanov i gura loptu u mrežu za 1:0 Uzbekistana.

Tek je primljeni pogodak razbudio do tada slabašnu Hrvatsku, a najbolju šansu do kraja prvog dijela propustio je Rebić u 40. minuti kada je poslije loše reakcije vratara Amanova propustio pogoditi prazan gol Uzbekistana.

Izbornik Dinko Jeličić napadačkim je izmjenama pokušao razdrmati svoju selekciju, a pritisak Hrvatske isplatio se u 65. minuti. Ante Rebić dobro je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a na petercu je najbrži i najspretniji Marko Livaja koji pogađa za 1:1.

Hrvatska je do kraja susreta bila dominantna momčad, no protiv dobro postavljenog protivnika nije ušla u izraženije šanse, pa su se na kraju obje selekcije morale zadovoljiti s bodom koji im nudi dobru šansu za prolazak skupine.

U drugi krug prolaze dvije najbolje selekcije iz skupine te četiri najbolje trećeplasirane. Hrvatska igra protiv Novog Zelanda 29. lipnja u 18 sati po lokalnom vremenu.

Hrvatska - Uzbekistan 1:1

0:1 Rahmanov 24., 1:1 Livaja 65.

Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Datković, Livaja (od 80. Brlek), Miličević (od 54. Ivančić), Pjaca (od 67. Perica), Rebić, Čanađija, Šimunović.

Skupina F:

Uzbekistan 4 (4:1)
Hrvatska 4 (2:1)
Urugvaj 3 (2:1)
Novi Zeland 0 (0:5)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri