Pobjeda za prvo mjesto u skupini

29.06.2013.

Pobjeda za prvo mjesto u skupini

Hrvatska U-20 reprezentacija plasirala se u drugi krug Svjetskog prvenstva osvojivši prvo mjesto u skupini F pobjedom protiv Novog Zelanda.

Nakon pobjede protiv Urugvaja i remija s Uzbekistanom, hrvatska selekcija igrača do 20 godina opravdala je ulogu favorita u ogledu s Novim Zelandom te je pobjedom od 2:1 osvojila prvo mjesto u skupini.

Iako je Hrvatska s četiri boda u dva kola napravila veliki korak prema drugom krugu, osminu finala teoretski još nije osigurala pa je tim hrabriji bio potez izbornika Dinka Jeličića koji je na teren protiv Novog Zelanda poslao velik broj dosadašnjih pričuva.

Rizik se isplatio izborniku, Hrvatska je i bez glavnih igrača dominirala protiv vršnjaka s Novog Zelanda iako je propustila ranije osigurati pobjedu pa je nakon kasnog pogotka Novog Zelanda s bijele točke s nestrpljenjem čekala posljednji sučev zvižduk. Ipak, Jeličić je ovako odmorio nekolicinu prvotimaca i poštedio velik broj onih sa žutim kartonom opasnosti da zarade novi koji bi ih koštao nastupa u osmini finala.

Hrvatska je na vrijeme učinila ono što je najvažnije u ovakvoj utakmici - došla je do pogotka u 11. minuti. Miloš je lijepo nabacio s lijeve strane, a odlično skače i glavom pogađa Stipe Perica za 1:0 Hrvatske.

U 29. minuti Ivančić je lijevom nogom pogodio gredu, a u 44. minuti isti igrač nakon odličnog prodora Pajača fino vara čuvara i cilja suprotni kut, no pogađa glavu Tuilome.

Novi Zeland je rijetko prijetio, a kada su "crni" i uspjeli zapucati, Simon Sluga bio je spreman. U 75. minuti se činilo da je Hrvatska riješila utakmicu. Ante Rebić krasnim je udarcem s vrha šesnaesterca okončao dobru hrvatsku kontru za ugodnih 2:0.

Ipak, Novi Zeland uspio je smanjiti zaostatak u 83. minuti nakon što je Fenton realizirao kazneni udarac. Do kraja su mladi Hrvati uspješno zadržali prednost, a u sudačkoj nadoknadi Miškića su centimetri dijelili od prekrasnog pogotka, no lopta se zaustavila na gredi.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv Čilea, drugoplasirane selekcije iz skupine E, a taj susret je na rasporedu 3. srpnja u 18 sati (po lokalnom vremenu) u Bursi gdje su hrvatski mladići igrali sve tri utakmice u skupini.

Hrvatska - Novi Zeland 2:1


1:0 Perica 11., 2:0 Rebić 75./2:1 Fenton 84.

Hrvatska: Sluga, Gorupec, Perić, Perica, Miloš, Brlek, Kovačić (od 83. Pjaca), Pajač (od 66. Miličević), Miškić, Ivančić (od 57. Rebić), Šimunović.

Skupina F:
Hrvatska 7 (4:2)
Urugvaj 6 (6:1)
Uzbekistan 4 (4:5)
Novi Zeland 0 (1:7)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri