Vrsaljko i Jedvaj preselili u Italiju

12.07.2013.

Vrsaljko i Jedvaj preselili u Italiju

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko i kandidat za A selekciju Tin Jedvaj preselili su iz Dinama na Apeninski poluotok.

Zagrebački Dinamo potvrdio je transfer povremenog hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka u Genou.

21-godišnji Vrsaljko je iz omladinske škole došao u prvu momčad Dinama za koju je debitirao 27. veljače 2010. protiv Croatije Sesvete, a za Modre je ukupno odigrao 109 utakmica osvojivši putem četiri naslova prvaka, dva Hrvatska kupa i Superkup.

Vrsaljko je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao 9. veljače protiv Češke, a ukupno je do sada zabilježio četiri nastupa za A selekciju.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić potvrdio je odlazak desnog braniča za kojeg su Modri već pronašli zamjenu:

"Gotovi su svi detalji i Šime Vrsaljko je igrač Genoe. Hvala Vrsaljku za sve što je dao Dinamu posljednjih godina, ali nogomet je takav posao i došlo je vrijeme za rastanak. Očekivali smo to, planirali i zato i jesmo doveli Ivu Pinta koji igra poziciju desnog bočnog. Šimi želimo sve najbolje u karijeri i vrata našeg klubu su mu uvijek otvorena", prenose Mamićeve riječi službene stranice kluba.

Gotovo istodobno, Roma je na svojim službenim stranicama potvrdila dolazak drugog mladog braniča Dinama, Tina Jedvaja.

17-godišnji Jedvaj je za Dinamo odigrao tek 14 utakmica, no i u tom kratkom vremenu impresionirao je skaute inozemnih klubova, kao i izbornika Igora Štimca u čijem je kadru Jedvaj bio tijekom priprema u Međugorju za kvalifikacijski ogled sa Škotskom.

Roma na svojim stranicama pohvalno govori o mladom stoperu:

"Ovako dobri mladi igrači rijetko se vide na terenima profesionalne razine. U Italiji se većina igrača njegovih godina priprema za Primavera ligu, no očito Jedvaj nije prosječan igrač. Radi se o središnjem braniču sa snažnom fizičkom pojavom, a istodobno blagoslovljenom sposobnošću da elegantno oduzima lopte protivniku."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri