Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatska sa
Slovačkom u
Dubrovniku

12.07.2013.
Hrvatska sa Slovačkom u Dubrovniku
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Dvoboj futsalskih reprezentacija Hrvatske i Slovačke u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2013. igrat će se u Dubrovniku.

Dvorana Gospino polje bit će domaćin uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro 2013. između reprezentacija Hrvatske i Slovačke.

Prva utakmica igra se u Slovačkoj 18. rujna dok je uzvrat na rasporedu 24. rujna u Dubrovniku.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Mato Stanković, imat će poseban motiv vođenja reprezentacije u rodnom gradu, no svjestan je da će ocjena domaćinstva ovisiti o konačnom rezultatu:

"Reprezentacija je u svakom dijelu Hrvatske odlično primljena, tako će sigurno biti i u Dubrovniku gdje imamo i iz povijesti odlična iskustva. No, i Dubrovnik će biti dobar samo ako prođemo. Puno ljudi koji ne poznaju dobro mali nogomet sada podcjenjuju Slovačku, a to nam se ne smije dogoditi. Bit će to težak susret, ali prolazan. Ne smijemo ući u utakmice kao da je već gotovo, no svakako se nadamo plasmanu na Euro."

Predsjednik Komisije za mali nogomet, Boris Durlen, ističe kako je reprezentaciji svugdje ugodno:

"Ovo je bila teška odluka za HNS obzirom da imamo odličnu suradnju s više regija u Hrvatskoj. Gdje god smo igrali prijateljske utakmice bili smo odlično primljeni. Ako se vratimo u povijest, upravo smo u Dubrovniku svladali Slovake 1998. godine na putu do Europskog prvenstva. Sada imamo i odličnu atmosferu u dubrovačkom futsalu zbog povratka Squarea u prvoligaško društvo. Očekujemo upravo takvu atmosferu i dodatni pritisak s tribina, vjerujemo kako će kompletan jug Hrvatske doći dati podršku Hrvatskoj."

Durlen je naglasio i važnost podrške rukovodstva Saveza:

"Dubrovnik je atraktivan grad koji će sigurno kao domaćin ostaviti upečatljiv dojam, u tom razdoblju je tamo i Uefina konferencija. Zahvaljujemo se čelništvu Saveza na ovakvoj odluci i prepoznavanju situacije, kao i na dosadašnjoj podršci koja nikada nije bila tako kvalitetna. U posljednjih 4-5 mjeseci uistinu smo ostvarili sve planove i programe."

Hrvatska je dodatne kvalifikacije izborila drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini 4 gdje je svladala Makedoniju i Švedsku, ne i domaćina te europskog prvaka Španjolsku. Euro 2013. se igra od 28. siječnja do 8. veljače 2013. u Belgiji, a plasman su osim Španjolaca i domaćina Belgijaca već osigurale reprezentacije Italije, Rusije, Slovenije, Portugala, Azerbajdžana i Češke.

Učitaj više