Milković odabrao nogometašice za Estoniju

22.07.2013.

Milković odabrao nogometašice za Estoniju
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska U-17 selekcija krajem srpnja nastupa na prvom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

Mlade hrvatske nogometašice smještene su u Skupinu 2 s Norveškom, Rumunjskom i domaćinom Estonijom.

Put do Europskog prvenstva koje će se od 26. studenoga do 8. prosinca ove godine igrati u Engleskoj vodi kroz dva kvalifikacijska ciklusa, a kroz ovaj prvi će proći dvije najbolje selekcije iz 10 skupina te trećeplasirana reprezentacija s najboljim učinkom u susretima s prvim i drugim u svojoj skupini.

Uspješne reprezentacije potom će se pridružiti Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj u drugom krugu gdje će kroz šest skupina prvoplasirani s najboljim drugoplasiranim (u susretima s prvim i trećim u skupini) izboriti nastup na EP-u gdje suparnike već čeka domaćin, selekcija Engleske.

Hrvatska će nastup u kvalifikacijskoj skupini otvoriti protiv Norveške na stadionu Kadriorg u Tallinnu 29. srpnja. Dva danas kasnije Hrvatice čekaju Rumunjke na istom stadionu, a natjecanje će okončati susretom protiv Estonije na stadionu Lilleküla (3. kolovoza).

Okupljanje hrvatske reprezentacije zakazano je za 27. srpnja u hotelu Holiday u Zagrebu, dok će u Tallinnu reprezentacija biti smještena u hotelu Oru.

Izbornik Ivica Milković za ovu je akciju pozvao sljedećih 18 nogometašica:

Sanja Sabo (Sveti Đurađ), Stella Gorički (Pregrada), Josipa Dokuzović (Agram), Doris Tomić (Agram), Petra Pezelj (Agram), Karla Šegota (Agram), Lorena Balić (Osijek), Marija Kunštek (Osijek), Ivana Maltašić (Osijek), Ena Devčić (Viktorija), Ivana Buljević (Viktorija), Paula Ambruš (Dinamo-Maksimir), Mirna Sudan (Rijeka Jack Pot), Simona Murić (Lepoglava), Sara Schafer Hansen (Njemačka), Melani Zrno (Dixi, Kanada), Ivana Kristić (Brams United, Kanada), Melani Mihić (Agram).

Izbornik Milković zadovoljan je onim što je vidio tijekom dva organizirana kampa u Umagu i Đakovu:

"Na temelju viđenoga tijekom ta dva kampa, odredili smo ovih 18 djevojaka. Većinom se radi o '98 godištu što znači da će biti ovdje i u narednom ciklusu, a to je veliki plus. Imamo jednu korektnu skupinu gdje je Norveška daleko ispred nas, no protiv Rumunjske i Estonije bismo mogli pokazati napredak i postići određeni rezultat. U dvije godine koliko sam ovdje dojma sam da je ovo najbolja selekcija do sada, nadamo se da ćemo to i rezultatima pokazati."

U Estoniju uz izbornika Milkovića putuju Darko Kolesarić (vođa puta), Davor Cvetković (trener), Mario Mišljenović (trener vratarki), Marija Margareta Damjanović (koordinatorica reprezentacije), Darija Granec (doktorica) i Tajana Katnic (fizioterapeutkinja).

1. kvalifikacijski krug za EP U-17 (žene)
Skupina 2, raspored:

29.7.2013.: Norveška - Hrvatska (13:30)
31.7.2013.: Hrvatska - Rumunjska (13:30)
3.8.2013.: Estonija - Hrvatska (13:30)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri