Čelnici europskih saveza o ženskom nogometu

27.07.2013.

Čelnici europskih saveza o ženskom nogometu

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović ovoga vikenda sudjeluje na Uefinoj radionici o razvoju ženskog nogometa.

U Stockholmu se ovoga vikenda održava trodnevna Uefina radionica o razvoju ženskog nogometa na kojoj sudjeluju glavni operativci nacionalnih saveza Uefinih zemalja članica.

Hrvatski nogometni savez zastupat će izvršni predsjednik Damir Vrbanović koji je odabran i za jednog od govornika u posebnom panelu pod vodstvom Michaela van Praaga, člana IO-a Uefe, s članicom IO-a Uefe Karen Espelund i nekadašnjom kapetanicom njemačke reprezentacije Steffi Jones.

"Obradit ćemo teme vezane za popularizaciju ženskog nogometa poput kalendara natjecanja, razvoja liga i klubova, marketinga ili uklanjanja kulturnih barijera. Ovakvi sastanci imaju za cilj usmjeravanje država na praćenje i podršku ženskom nogometu, kako od strane nacionalnih saveza tako i od vlada, odnosno politike, gdje se kroz edukativne programe trebaju poticati djevojčice na bavljenje nogometom", istaknuo je prije odlaska u Švedsku izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Nakon diskusija, razgovora i razmjene ideje o razvoju ženskog nogometa, predstavnici nacionalnih saveza bit će gosti na finalu Europskog prvenstva za žene u kojem u nedjelju u Solni nastupaju reprezentacije Njemačke i Norveške.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri