Uvjerljiv poraz protiv Norveške

29.07.2013.

Uvjerljiv poraz protiv Norveške
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska U-17 reprezentacija ubilježila je očekivani poraz od Norveške na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatske kadetkinje pod vodstvom Ivice Milkovića ovoga tjedna se u Estoniji bore u prvom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Engleskoj. Hrvatska je smještena u skupinu 2 s Norveškom, Rumunjskom i domaćinom Estonijom, a u drugi krug će proći dvije najbolje selekcije iz svake skupine te trećeplasirana reprezentacija s najboljim učinkom s prvim i drugim u skupini.

Hrvatsku je već na startu čekao najteži protivnik, reprezentacija Norveške, koja je očekivano slavila s uvjerljivih 5:1.

Norvežanke su rano riješile pitanje pobjednika, već nakon 20 minuta povele su s uvjerljivih 3:0 i nakon toga ubacile u nižu brzinu.

Norvešku je u vodstvo u 11. minuti dovela kapetanica Dekkerhus na asistenciju Fjelldal koja se dvije minute potom i sama upisala među strijelce. Haugland je u 20. minuti iskoristila asistenciju Markussen, a hrvatska vratarka Sabo pobrinula se da do kraja poluvremena Norveška ne poveća prednost.

Štoviše, Lorena Balić uspjela je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela postići pogodak za 3:1, pokazalo se i utješni za hrvatsku reprezentaciju.

Nastavak je bio odrađivanje posla za Norvešku koja je preko Hafnor i Markussen došla do konačnih 5:1, no u tom razdoblju igre i Hrvatska je odigrala bolje, opuštenije i kvalitetnije.

To je nakon utakmice naglasio i izbornik Ivica Milković:

"Prvo poluvrijeme smo odigrali bojažljivo, povučeno i izgubljeno, ipak se radi o prvim kvalifikacijama i teškom protivniku. U nastavku smo bili dosta življi, imali smo jednu odličnu šansu za drugi pogodak. Uzimajući u obzir da Skandinavke ovakve utakmice redovito lako dobivaju, ovo nije loš rezultat. Cure su odigrale borbeno do zadnje minute, posebno sam zadovoljan pristupom u drugom dijelu. Vjerujem da ćemo se dizati kroz utakmice, protiv Estonije i Rumunjske ćemo saznati gdje smo."


Norveška - Hrvatska 5:1

Dekkerhus 11', Fjelldal 13', Haugland 20', Hafnor 67', Markussen 74' / Balić 40'

Hrvatska: Sabo, Tomić, Šegota, Mihić, Balić, Kristić, Dokuzović (od 41. Schafer-Hansen), Kunštek (od 41. Buljević), Devčić (od 52. Zrno), Pezelj, Maltašić.

1. kvalifikacijski krug za EP U-17 (žene)
Skupina 2, rezultati i raspored:

29.7.2013.: Norveška - Hrvatska 5:1
31.7.2013.: Hrvatska - Rumunjska (13:30)
3.8.2013.: Estonija - Hrvatska (13:30)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri