Slične trenerske filozofije

Kovač: "Dolazimo po ono što svi žele, bod ili bodove"

15.11.2014.

Kovač: "Dolazimo po ono što svi žele, bod ili bodove"
Foto: Drago Sopta/HNS

Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, ulogu favorita u nedjeljnoj utakmici pripisuje isključivo Italiji, bez obzira na izostanke.

Po dolasku u Milano, hrvatsku nogometnu reprezentaciju prati kiša koja joj je otežala i trening, a izbornik Kovač smatra da kvalifikacijski dvoboj Italije i Hrvatske neće biti odigran u nedjelju ako se vremenske prilike ne poprave.

"Ako teren ostane u ovakvom stanju, utakmica će biti odgođena. Na ovakvom terenu lopta ne odskače niti se kotrlja, ovo je kao vaterpolo. Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep, no i jedni i drugi moramo se prilagoditi i igrati najbolje što možemo", izjavio je.

S obzirom na izostanke u talijanskoj reprezentacije, prije svega onaj Pirla, može li Hrvatska preuzeti ulogu favorita na San Siru?

"Ne slažem se uopće da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi - bod ili bodove. Mislim da Italija ima mnoge talentirane igrače, a za Hrvatsku sam siguran da ima mnogo perspektivnih mladih, koji bi uskoro mogli biti i standardni u reprezentaciji. Nadam se lijepom navijanju i ne očekujem ništa što bi to poremetilo", odgovorio je Niko Kovač.

S druge će mu strane stajati Antonio Conte, igračka i trenerska legenda Juventusa.

"Conte je i kao igrač mnogo toga osvojio, a potom je nizao trofeje i kao trener. Čestitam mu na tome, vidi se da je Italiji donio sustav kojega se držao u klubu. Vide se promjene i smatram da Italija ide vrlo dobrim putem. Kod kuće će biti itekako motivirana i otežati nam život. Moja i Conteova filozofija je otprilike ista, bez obzira na različite sustave - moramo se dobro braniti kako bismo zabili", prokomentirao je.

Na zagrebačkim je pripremama odrađeno sve prema dogovoru, "za peticu", a ukoliko svi budu zdravi, izbornik je već odlučio i o prvoj jedanaestorici. "Nemam dvojbi", priznao je.

Sjeća li se Niko Kovač hrvatske pobjede nad Italijom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine?

"Dosta se dobro sjećam jer je talijanski izbornik tada bio moj trener Trapattoni. Bio je ljut jer Italiji nisu bila priznata dva gola, ali Italija je na kraju prošla, a mi smo ispali", kaže.

Reprezentacija je usprkos lošim uvjetima odradila trening na San Siru, vježbajući uokolo glavnog terena kako bi ga sačuvala za sutrašnji susret.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri