Delegacija HNS-a u posjetu Beogradu

09.08.2013.

Delegacija HNS-a u posjetu Beogradu

Delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom odradila je tijekom dvodnevne posjete Beogradu niz sastanaka uoči utakmice Srbija - Hrvatska.

Predstavnici FSS-a na čelu s dopredsjednikom Saveza Ivanom Ćurkovićem i glavnim tajnikom Zoranom Lakovićem primili su u Beogradu izaslanstvo HNS-a kako bi se odradili završni dogovori uoči predstojeće kvalifikacijske utakmice Srbija - Hrvatska koja se 6. rujna u 20:45 igra na stadionu Crvene zvezde.

Tijekom dvodnevnog boravka u Srbiji, kroz nekoliko sastanaka utvrđeni su svi detalji organizacije utakmice tijekom kojih su se obje strane složile kako je utakmica u Zagrebu organizacijski standard kojem će se i ovom prigodom težiti. Naravno, sukladno sporazumu koji su dva saveza potpisala, ni ovom prigodom neće biti mogućnosti kupovanja ulaznica za gostujuće, u ovom slučaju hrvatske navijače.

U tom kontekstu, rukovodstva oba saveza izrazila su snažnu potporu borbi protiv huliganizma i nultu stopu tolerancije prema svim oblicima rasizma i diskriminacije na tribinama.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker od srca se zahvalio domaćinima na odličnom gostoprimstvu te je izrazio uvjerenje kako će se Savezi pobrinuti da organizacija bude na visini, a sve ostalo je, kako kaže, na nogometašima:

"Suradnja između dva saveza uistinu je na najvišem nivou. Tako je bilo u Zagrebu, očekujem da će tako biti i u Beogradu. Uvijek je moguće pronaći pojedince koji nekom gestom žele sebe promovirati, no sveukupno vjerujem u trijumf nogometa. Znamo da nas UEFA i FIFA pomno prate, od srca želim FSS-u da izbjegne sve kazne. Naravno da je rezultat jako važan, za obje zemlje bi bilo važno naći se u Brazilu, kao što je dobro za regiju što je srpska U-19 reprezentacija postala prvak Europe. Jedino na što ne možemo i ne trebamo utjecati pred utakmicu je rezultat, a sve ostalo sigurno će biti odrađeno na najvišem nivou."

Slično razmišlja i glavni tajnik FSS-a Zoran Laković:

"Uoči prve utakmice potpisali smo protokol o suradnji i držimo se detalja tog sporazuma. Jasno je da ćemo funkcionirati na bazi reciprociteta po broju ljudi u izaslanstvima, a istovremeno, neće biti gostujućih navijača. Važno je naglasiti da je HNS imao potporu državnih organa i dobro je što su i naše vlasti već uključene u pripremu utakmice. FSS je poznat kao dobar domaćin utakmica i u potpunosti smo spremni odgovoriti izazovu kakav predstavlja ovakva utakmica."

Osim tehničkih sastanaka i posjeta kampu FSS-a u Staroj Pazovi, hrvatska delegacija iskoristila je posjet Beogradu i za inspekciju stadiona Crvene zvezde gdje ih je primio i predsjednik Zvezde, legendarni Dragan Džajić:

"Drago mi je što sam imao priliku pozdraviti i ugostiti hrvatsku delegaciju, posebno Davora Šukera i Zorislava Srebrića, s kojima se desetljećima poznajem. Logično, volio bih da u rujanskom susretu slavi Srbija, a Hrvatskoj želim plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil."

Uz izmjenu prigodnih poklona, Šuker se zahvalio Džajiću na gostoprimstvu:

"Uvijek je lijep osjećaj kada su prijatelji na okupu kao sada. Meni je posebno drago što sam ponovno, barem nakratko, izašao na teren Marakane jer pamtim golove Zvezdi u dresu Osijeka i Dinama, ali i za reprezentaciju Jugoslavije."

U Beogradu su uz predsjednika Šukera boravili direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, predsjednik Komisije za stadione i objekte Miljenko Sakoman, glasnogovornik Tomislav Pacak te predstavnici MUP-a i Ban toursa.

Foto: FSS.rs

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri