Eduardo i Rebić za pobjedu Hrvatske u Vaduzu

14.08.2013.

Eduardo i Rebić za pobjedu Hrvatske u Vaduzu

Nacionalna selekcija Hrvatske svladala je Lihtenštajn 3:2 u provjeri prije nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, uz dva pogotka Eduarda i prvijenac Rebića u debiju.

LIHTENŠTAJN - HRVATSKA 2:3 (1:1)
Prijateljska utakmica, 14. kolovoza 2013.
Stadion Rheinpark, Vaduz, Lihtenštajn.

Sudac: Sascha Amhof (Švicarska)

Strijelci: 0:1 - Eduardo (21'), 1:1 - Christen (31'), 1:2 - Rebić (67'), 2:2 - Polverino (77'), 2:3 - Eduardo (86')

Lihtenštajn: Jehle (od 52' Bicer), Frick, Stocklasa, Oehri (od 90' Yildiz), Quintans, Polverino, Christen, Wieser (od 90' Beck), N. Hasler, D. Hasler, Burgmeier (od 46' A. Christen). Izbornik: Rene Pauritsch.

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Vida, Ćorluka (od 86' Lovren), Milić (od 46' Pivarić), Badelj (od 46' Vukojević), Modrić (od 65' Halilović), Rakitić, Olić (od 63' Rebić), Mandžukić (od 46' Jelavić), Eduardo. Izbornik: Igor Štimac.

Uz podršku nemalog broja hrvatskih navijača na tribinama stadiona Rheinpark u Vaduzu, Hrvatska je prijateljskoj utakmici pobijedila izabranu vrstu Lihtenštajna, uoči kvalifikacijskog dvoboja protiv Srbije u Beogradu koji je na rasporedu 6. rujna. Susret su pratili i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te izvršni predsjednik Damir Vrbanović, a domaćin se dva puta vraćao poslije hrvatskog vodstva.

Do željenog prvog pogotka, nakon uvodnog pritiska, Hrvatska je stigla u 21. minuti. Tada je poslije ubačaja Olića Mandžukić glavom spustio loptu za Eduarda, koji nije imao težak posao pogurnuti loptu u mrežu.

Tu su prednost, međutim, izabranici Igora Štimca imali samo deset minuta jer je Christen u 31. minuti zaključio akciju Lihtenštajna za 1:1.

U drugo je poluvrijeme Hrvatska ušla s trojicom novih igrača, uključujući debitanta Pivarića i slavljenika Vukojevića, koji je ubilježio jubilarni 50. nastup u kockastom dresu. Sredinom nastavka prvu je priliku u seniorskoj reprezentaciji dobio i Rebić, koji je nakon samo nekoliko minuta provedenih na terenu postigao i svoj prvi pogodak. Poslije proigravanja Eduarda precizno je pogodio suprotni kut Bicera.

No, ponovno je poslije deset minuta Lihtenštajn izjednačio. Na ubacivanje Oehrija natrčao je Polverino i vrlo lijepim i snažnim udarcem matirao Pletikosu te poravnao rezultat na 2:2.

Pobjedu je Hrvatskoj osigurao Eduardo, koji je glavom bio precizan četiri minute prije kraja, na centaršut kapetana Srne iz prekida, a lihtenštajnski vratar Bicer u sudačkoj je nadoknadi osujetio Jelavića u stopostotnoj prilici te se rezultat više nije mijenjao.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri