Šuker: "Presretni smo zbog uspjeha Rijeke"

29.08.2013.

Šuker: "Presretni smo zbog uspjeha Rijeke"

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izrazio je zadovoljstvo rezultatima hrvatskih klubova u Europi ove sezone.

NK Rijeka ostvarila je ogroman uspjeh izbacivši u 4. pretkolu Europske lige favorizirani Stuttgart s ukupnih 4:3 nakon što je Goran Mujanović u sudačkoj nadoknadi uzvratnog susreta u Stuttgartu postigao presudni pogodak.

Prolaz Rijeke u skupine Europske lige razveselio je kompletnu hrvatsku nogometnu javnost, a čestitku je poslao i predsjednik HNS-a Davor Šuker:

"Ushićeni smo i presretni zbog ovog uspjeha Rijeke. Dinamo nije imao sreće izboriti Ligu prvaka treću godinu zaredom, no dva kluba u Europskoj ligi dokaz su rasta kvalitete domaćeg klupskog nogometa. Uistinu je sjajan uspjeh kada naša Rijeka izbaci jednog renomiranog bundesligaša."

Šuker vidi uspjeh Rijeke kao nastavak dobrih rezultata hrvatskog nogometa: "Ovo je jedna nova stepenica, nakon uspjeha naše A reprezentacije koja je kontinuirano u Topu 10 i naših mladih reprezentacija koje su ove godine izborile plasman na dva svjetska prvenstva po čemu smo jedinstveni u Europi. Važno je shvatiti kako nema instant rješenja, nogomet moramo graditi od grassroots razine preko omladinskih škola i razvoja trenera, a onda dolaze ovakvi rezultati."

Predsjednik Saveza istaknuo je zajedništvo kao ključ za budućnost: "Ono što me najviše veseli jest zajedništvo koje trenutno nogometni djelatnici u Hrvatskoj pokazuju. Rijeci dolaze čestitke sa svih strana, pa i od klubova rivala, što mislim da je sjajna poruka. Mi moramo shvatiti kako je europski uspjeh bilo kojeg kluba ujedno važan uspjeh i za hrvatski nogomet u cjelini. Veselim se ždrijebu i nastupima naših klubova u Europskoj ligi, ako nastave marljivo raditi i Dinamo i Rijeka imaju kvalitetu biti konkurentni u skupinama Europske lige."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri