Štimac: "Bit ćemo spremni"

02.09.2013.

Štimac: "Bit ćemo spremni"

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac održao je konferenciju za medije na početku priprema za kvalifikacijsku utakmicu sa Srbijom u Beogradu.

Srbija - Hrvatska

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
6. rujna 2013., 20:45 sati
Beograd, stadion Marakana

Nacionalna selekcija Hrvatske u ponedjeljak će odraditi prvi trening prije kvalifikacijske utakmice u Beogradu sa Srbijom, a izbornik Igor Štimac obratio se predstavnicima medija. Na popisu kandidata više nema ozlijeđenih Gordona Schildenfelda i Milana Badelja, a treninga na Maksimiru zbog manjih će zdravstvenih problema biti pošteđeni Ivan Strinić i Mateo Kovačić. Vratar Stipe Pletikosa dobio je dozvolu obilaska supruge koja je pred porodom te će se suigračima priključiti večeras.

"Znat ćemo reagirati na ozljede ukoliko bude potrebno, s obzirom na ono što nas očekuje u Beogradu. Igramo u gostima, nećemo imati pritisak animiranja navijača. Bit ćemo spremni, ne razmišljamo o problemima Srbije i pokušavamo popraviti vlastite stvari koje do sada nisu bile dobre. Nećemo ni slušati ni gledati ono što se događa na tribinama", najavio je Štimac.

Cilj je pobjeda, s kojom bi Hrvatska napravila još jedan korak bliže svjetskoj smotri: "Tri boda nas ostavljaju u utrci za osvajanje prve pozicije u skupini, koja vodi izravno u Brazil".

U zagrebačkom dvoboju Štimčevi su izabranici pobijedili rezultatom 2:0, ali izbornik upozorava: "Srbija je jača nego u našem prvom susretu. Imaju Matića, za kojega Mihajlović nije bio pronašao adekvatnu zamjenu, a velik im dio talentiranih igrača igra u Benfici te zbog njihove uigranosti moramo biti oprezni".

No, i Hrvatska ima svoje snažne adute: "Mogu biti više zadovoljan nego nezadovoljan formom naših stožernih igrača. Modrić je ušao u pravu formu - ovacije na Bernabeu ne dožive mnogi - a silno nas vesele i Mandžukićevi trofeji".

Četiri dana poslije dvoboja na Marakani slijedi prijateljski ogled s Južnom Korejom u Seoulu. Izbornik Štimac zasad ne razmišlja hoće li biti većih rezova na popisu putnika: "Hoće li netko biti pošteđen, znat ćemo nakon utakmice u Beogradu. Nemamo pravi slabiti Hrvatsku radi bilo čijih tuđih interesa".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri