Rakitić: "Optimizam prisutan, želja ogromna"

03.09.2013.

Rakitić: "Optimizam prisutan, želja ogromna"

Uoči utakmice Srbije i Hrvatske u Beogradu, koja je na rasporedu u petak, pred novinare su izašli reprezentativci Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

Srbija - Hrvatska

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
6. rujna 2013., 20:45 sati
Beograd, stadion Marakana

Ivan Rakitić, nogometaš španjolske Seville, te Ivan Perišić, nogometaš njemačkog Wolfsburga, prenijeli su na današnjoj konferenciji za medije svoja razmišljanja o nadolazećem susretu na Marakani, u sklopu kvalifikacija za svjetsku smotru u Brazilu 2014. godine. U petak, 6. rujna, Srbija će ugostiti Hrvatsku.

"Nakon teškog razdoblja u mojoj karijeri, kada nisam igrao tri do četiri mjeseca, prošao sam pripreme i mislim da sam ih odradio odlično", kaže Perišić i nastavlja: "Dao sam neke golove Partizanu i mladoj reprezentaciji Srbije, bilo bi lijepo da se tako nastavi i sa seniorskom reprezentacijom. Nadam se da će biti pun stadion jer Hrvatska svoje najbolje partije u gostima pruža u takvoj atmosferi. Moramo gledati sebe i budemo li ponovili prvo poluvrijeme iz Zagreba, nemamo se razloga bojati".

Novi kapetan svog kluba, Ivan Rakitić, također vjeruje u uspjeh: "Mi ćemo dati sve od sebe, trebaju nam ta tri boda. Uvijek očekujemo najbolje od naše reprezentacije, a sada su svi prošli pripreme, u dobroj su formi, dobro igraju u klubovima i optimizam je prisutan. Ogromna nam je želja otići na Svjetsko prvenstvo".

"Svejedno je igramo li u Bruxellesu, Beogradu ili Madridu, najvažnije je dobro odigrati i dobro se osjećati te se s pobjedom vratiti kući. Nije potrebno isticati pojedince u momčadi Srbije, oni su kvalitetna momčad, to poštujemo i bit će nam teško. Međutim, mi moramo krenuti na put dignute glave i neka Srbija razmišlja i o nama", dodao je.

Ipak, dva se imena iz suparničkog tabora često ističu u najavama utakmice. "Srbija će biti jača za Matića i Markovića, ali svi iz njihovog kadra mogu biti opasni. Pripremamo se za sve njihove igrače", komentirao je Rakitić.

Utakmicom Belgije i Škotske Hrvatska se neće zamarati, zaključio je: "Postoji nada u rezultat koji bi nam odgovarao, ali ne razmišljamo o tom susretu, na njega ne možemo utjecati. Imamo svog posla i trebamo ga obaviti kako treba. Poslije ćemo pogledati rezultat druge utakmice".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri