Vukojević: "Ključ za prvo mjesto"

04.09.2013.

Vukojević: "Ključ za prvo mjesto"

Utakmica Srbije i Hrvatske u Beogradu, koja se igra u petak, 6. rujna, ima posebnu važnost, kaže hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Nakon pobjede Hrvatske na maksimirskom stadionu (2:0), Srbija i Hrvatska ponovno će odmjeriti snage u petak na Marakani. Svoja je razmišljanja uoči tog dvoboja podijelio Ognjen Vukojević, na konferenciji za medije.

"Bit će ovo posebna utakmica, ali imamo dovoljno iskustva. Ništa nas neće impresionirati, moramo biti usredotočeni na ono što se događa na terenu", rekao je Vukojević.

Izbornik reprezentacije Srbije, Siniša Mihajlović, na raspolaganju sada ima i Nemanju Matića iz Benfice: "Slažem se da je Srbija jača nego u Zagrebu. Uigranija je, posloženija iz susreta u susret, a s Matićem su dobili kvalitetu više u sredini. No, kada krene utakmica, sve što se zbiva oko reprezentacije Srbije i na tribinama pada u vodu. Zreli smo i takve stvari neće utjecati na nas. Nadam se da će se poslije utakmice pisati i pričati o dobroj utakmici, dobroj igri i pozitivnom rezultatu za Hrvatsku".

Na tablici kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo vodi Belgija, s tri boda više od Hrvatske. Vukojević komentira: "Razgovaramo o prvom mjestu u skupini, a susret u Beogradu je ključ. Sve je još otvoreno, Belgija nema lake protivnike. Pobijedimo li u Beogradu, otvaraju nam se šanse za prvo mjesto. Svjesni smo svojih slabih utakmica i grešaka, ali ova reprezentacija uvijek pokazuje pravo lice kada je najteže. Tada smo najbolji".

"Nestrpljivo čekamo početak. Srbija će u domaćoj atmosferi pokušati napraviti pritisak na otvaranju susreta i zato mi moramo ostati hladni. I nama i njima treba pobjeda. Bit će čvrsta, tvrda utakmica, ali moći će se uživati u nepredvidljivosti", završio je Vukojević.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri