Hrvatska u Beogradu po vrijedne bodove

06.09.2013.

Hrvatska u Beogradu po vrijedne bodove

U svom osmom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, Hrvatska će istrčati na beogradsku Marakanu.

Srbija - Hrvatska

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
6. rujna 2013., 20:45 sati
Beograd, stadion Marakana

Nastavak hrvatskog puta prema svjetskoj smotri u Brazilu vodi u Beograd, gdje će u petak navečer, na stadionu Crvene zvezde, biti odigran novi kvalifikacijski dvoboj izabranika Igora Štimca.

Hrvatska je po dolasku u glavni grad Srbije, u četvrtak, odradila trening te spremna dočekuje tešku, ali ne i nepremostivu zapreku.

"Nema razloga za srljanje i jurnjavu, naše je drugo mjesto čvrsto, zabetonirano. No, Hrvatska je došla pobijediti", najavio je izbornik Štimac.

U sastavu Hrvatske neće biti Ivana Strinića, braniča ukrajinskog Dnipra, koji je otpao zbog ozljede i umjesto kojega je pozvan Igor Bubnjić iz Udinesea. "Imamo 23 kandidata koji gotovo ravnopravno konkuriraju za momčad. Svi moraju biti spremni zauzeti mjesto", rekao je Štimac dan prije susreta.

U okršaju istih protivnika koji je odigran u ožujku u Zagrebu, Hrvatska je pobijedila Srbiju rezultatom 2:0, a strijelci su u prvom poluvremenu bili Mario Mandžukić i Ivica Olić.

Na tablici skupine A u europskom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vodi Belgija s 19 bodova iz sedam utakmica, a Hrvatska ima 16. Slijede Srbija sa sedam osvojenih bodova, Wales sa šest (iz šest utakmica) te Škotska s pet bodova. Posljednja je zasad Makedonija s četiri boda iz šest utakmica.

"Susret u Beogradu je ključ. Sve je još otvoreno, Belgija nema lake protivnike. Pobijedimo li u Beogradu, otvaraju nam se šanse za prvo mjesto", istaknuo je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Nakon gostovanja u Srbiji, Hrvatskoj predstoje još utakmice s Belgijom kod kuće i sa Škotskom u gostima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri