Štimac: "Treba igračima reći bravo"

06.09.2013.

Štimac: "Treba igračima reći bravo"

Hrvatski izbornik Igor Štimac komentirao je rasplet utakmice Srbije i Hrvatske, koja je u Beogradu okončana neriješenim rezultatom.

Na konferenciji za medije poslije dvoboja na Marakani, u kojemu su strijelci Mandžukić i Mitrović režirali konačnih 1:1 uz isključenja Matića i Šimunića, Igor Štimac istaknuo je kako mu prije svega ostaje osjećaj žala za propuštenim.

"Propustili smo vodstvo, igrača više 15 minuta prije kraja utakmice. Imali smo potpunu kontrolu susreta. Iskusna momčad poput Hrvatske morala je privesti utakmicu kraju uz još pogodak ili dva", pojasnio je.

Štimac je komentirao i pritisak domaćina u prvih 45 minuta: "Prepustili smo Srbiji dominaciju u prvom dijelu, to je bio plan. Trebali smo u drugom poluvremenu visoko pritisnuti protivnika, s obzirom da dio igrača Srbije nije bio spreman za svih 90 minuta".

"Ponosan sam na svoje igrače, treba im reći bravo. Eliminirali smo velikog protivnika, uzevši u obzir da je Srbija potentna momčad koja će uz stečeno iskustvo postizati dobre rezultate", rekao je hrvatski izbornik.

"Organizacija je bila na vrhunskoj razini. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti pozitivnije gledati utakmice s tribina", dodao je Štimac.

Hrvatska će za četiri dana odigrati još i prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje. Putnici za Seoul još nisu definirani: "Moramo se prebrojati, vjerojatno ću poštedjeti Modrića i Mandžukića. Modrićev nastup protiv Srbije bio je upitan, i Rakitić nam je došao ozlijeđen".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri