Štimac: "Odigrati što bolje"

09.09.2013.

Štimac: "Odigrati što bolje"

Hrvatski izbornik Igor Štimac odgovarao je na novinarska pitanja uoči prijateljske utakmice s domaćom reprezentacijom.

Južna Koreja - Hrvatska

Prijateljska utakmica
10. rujna 2013., 20:00 sati (13:00 po hrvatskom vremenu)
Jeonju, stadion Jeonju

Poslije odrađenog kvalifikacijskog posla u Beogradu, gdje su Srbija i Hrvatska odigrale 1:1, hrvatski su reprezentativci otputovali u Južnu Koreju na novi prijateljski dvoboj s jednom od najboljih reprezentacija Azije.

"Sretni smo što smo došli u Koreju, iako smo u teškom razdoblju nakon tek odigrane utakmice protiv Srbije. Ovaj prijateljski dvoboj moramo iskoristiti kao pripremu za preostale kvalifikacijske susrete. Morat ću isprobati nekoliko novih igrača zbog pojedinih ozljeda i kartona koje smo dobili u Beogradu", najavio je Igor Štimac, izbornik hrvatske nacionalne selekcije.

Hrvatska će nastupiti bez nekolicine standardnih prvotimaca, uključujući i Luku Modrića iz Real Madrida te Marija Mandžukića iz Bayerna. "Modrić je bio upitan za nastup već i prije utakmice protiv Srbije i ne bi bilo ozbiljno voditi ga na ovakav put nepotpuno spremnog. Kao i Modrić, i Mandžukić ima novog trenera, a Guardiola ne koristi često isturenog napadača u svojoj momčadi. Ne želim mu kompromitirati poziciju u klubu putovanjem u Koreju i ne želim da izgubi svoju poziciju u klubu", objasnio je izbornik.

Međutim, od svih će se nogometaša u hrvatskom dresu tražiti jednak angažman: "Hrvatska nisu samo Mandžukić i Modrić, Hrvatska ima 30 ili 35 dobrih igrača i osma je reprezentacija svijeta. Sutra igraju Južna Koreja i Hrvatska, a ne pojedinac protiv pojedinca. Pokušat ćemo odigrati što bolje i pokušati pobijediti".

Hrvatska i Južna Koreja susrele su se nedavno u prijateljskom okršaj u Londonu, na Craven Cottageu. Štimac upozorava: "Južna Koreja je izgubila 4:0, ali utakmica je bila prilično ravnopravna. Razlika je bila samo u postignutim pogocima, odnosno u realizaciji stvorenih prilika. Južna Koreja nam je uvijek težak protivnik i moramo biti na 100 posto želimo li pozitivan rezultat, pogotovo nakon dugog puta i umora poslije Srbije".

"Analizirali smo dijelove njihovih utakmica, a glavna im je karakteristika timski duh. Brzi su, okomiti, daju dobre lopte napadačima i uključuju se iz drugog plana. Moramo biti oprezni. Budu li moji igrači pospani zbog vremenske razlike, bit će nam jako teško. Novu analizu imat ćemo večeras, vremena za detaljnije pripreme nismo imali. Tada ću objasniti igračima što im je činiti", završio je Igor Štimac.

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju nije trenirala, a u ponedjeljak će trenirati u nacionalnom kampu kod Seoula. Na utakmicu u gradu Jeonju putovat će sutra.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri