Srna: "Novi Modrići i Mandžukići"

09.09.2013.

Srna: "Novi Modrići i Mandžukići"

Kapetan Darijo Srna i mladi Alen Halilović govorili su uoči gostovanja Hrvatske u Južnoj Koreji.

Južna Koreja - Hrvatska

Prijateljska utakmica
10. rujna 2013., 20:00 sati (13:00 po hrvatskom vremenu)
Jeonju, stadion Jeonju

Vrlo gostoljubivim domaćinima u Južnoj Koreji u ponedjeljak su se prije treninga obratili i Darijo Srna iz Šahtara te Alen Halilović iz Dinama, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te mlada nada zagrebačke momčadi.

"Velika nam je čast doći u Seoul i igrati protiv Južne Koreje, koju krase prekrasni ljudi i kultura. Klupski nogomet nije na visokoj razini, ali reprezentacija im je vrlo, vrlo dobra", istaknuo je Srna.

"Imali smo dosta problema s njima makar smo ih u Londonu pobijedili 4:0", podsjetio je, "i vjerujemo da će u utorak biti teško, posebno zato što oni igraju pred domaćom publikom, a iza nas je dug put".

U sastavu Hrvatske bit će i nekih naknadno pozvanih igrača. "Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti", kaže Darijo Srna i nastavlja: "U Hrvatskoj uvijek ima jako talentiranih mladića, koji su budućnost europskog nogometa. Nije lako doći do reprezentacije, a oni će igrati u velikim klubovima. To su novi Modrići i novi Mandžukići".

Među njih se ubraja i Halilović, koji je u najavi utakmice rekao: "Južna Koreja je izvrsna momčad s kvalitetnim individualcima, što smo već i vidjeli. Mislim da Hrvatska može igrati još bolje, makar je i u Srbiji bila dobra. Očekujem dobru utakmicu za gledatelje".

Južnokorejski su ga novinari zamolili i za usporedbu s 21-godišnjim igračem Bayera iz Leverkusena. Heung-Min Son jedna je od mladih zvijezda Južne Koreje, a u petak je postigao dva pogotka u pobjedi svoje reprezentacije nad Haitijem 4:1.

"Čuo sam za Sona, jako je dobar, ali bit će dobro vidjeti i druge južnokorejske igrače. Neće to biti borba između nas dvojice, već prijateljska utakmica", odgovorio je Alen Halilović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri