Hrvatska priprema za završnicu kvalifikacija

10.09.2013.

Hrvatska priprema za završnicu kvalifikacija

Hrvatska u utorak ponovno igra s Južnom Korejom, reprezentacijom koju je nadjačala u veljači u Londonu. U reprezentativnom taboru, unatoč umoru, traži se maksimalni angažman.

Južna Koreja - Hrvatska

Prijateljska utakmica
10. rujna 2013., 20:00 sati (13:00 po hrvatskom vremenu)
Jeonju, stadion Jeonju

Četiri dana poslije teške utakmice sa Srbijom, nakon dugog leta i odrađenog treninga u nacionalnom kampu kod Seoula, hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s izabranom vrstom Južne Koreje.

Istog je protivnika Hrvatska ove godine već svladala. Susret se igrao 6. veljače u Londonu, na Fulhamovom stadionu Craven Cottage, a konačni je rezultat glasio 4:0 za nogometaše pod vodstvom izbornika Igora Štimca. Strijelci su u prvom poluvremenu bili Mario Mandžukić i Darijo Srna, a u drugom Nikica Jelavić i Mladen Petrić.

Na toj su utakmici Darijo Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić ubilježili svoje jubilarne, stote nastupe u hrvatskom dresu.

"Južna Koreja je izgubila 4:0, ali utakmica je bila prilično ravnopravna. Razlika je bila samo u postignutim pogocima, odnosno u realizaciji stvorenih prilika. Južna Koreja nam je uvijek težak protivnik i moramo biti na 100 posto želimo li pozitivan rezultat, pogotovo nakon dugog puta i umora poslije Srbije", naglasio je Štimac najavljujući susret.

Za utakmicu kandidira 16 hrvatskih nogometaša, a izbornik je istaknuo kako će to biti prilika za pripremu preostalih kvalifikacijskih dvoboja na putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti", dodao je kapetan Srna.

Reprezentacija Južne Koreje zauzima 56. mjesto na Fifinoj ljestvici te je prema tom kriteriju četvrta najjača momčad Azije, iza Japana, Australije i Irana. Upravo su te četiri selekcije izborile plasman na svjetsku smotru iduće godine, a Južna je Koreja u skupini s Iranom, Uzbekistanom, Katarom i Libanonom osvojila drugo mjesto. U posljednje dvije prijateljske utakmice odigrala je 0:0 protiv Perua te je prije četiri dana pobijedila Haiti 4:1.

Vratari: Dario Krešić (Lokomotiv), Antonio Ježina (Istra 1961)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo), Marin Tomasov (1860 München)

Napadači: Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Leon Benko (Rijeka)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri