Štimac: "Kao da se igralo za bodove"

10.09.2013.

Štimac: "Kao da se igralo za bodove"

Hrvatski izbornik Igor Štimac prokomentirao je pobjedu svoje momčadi na gostovanju u Južnoj Koreji.

Seniorska reprezentacija Hrvatske ponovno je nadjačala Južnu Koreju. Rezultatom 2:1, uz pogotke Domagoja Vide i Nikole Kalinića u drugom poluvremenu, slavila je na stadionu Jeonju, u istoimenom gradu.

"Lijepo je vratiti se na pobjedničke staze, i to u jednoj mučnoj atmosferi koja nas sve pogađa. Presretni smo što smo imali priliku igrati u Južnoj Koreji, pred njihovom publikom. Drago mi je da smo pokazali karakter s pričuvnom momčadi, protiv sastava koji je vrlo organiziran, discipliniran i koji je odigrao protiv nas jednu natjecateljsku utakmicu", konstatirao je poslije utakmice Igor Štimac, izbornik Hrvatske.

"Uzvratili smo na najbolji mogući način, i to u novom sustavu. Nastavljamo dalje s istom idejom, čvrsto sam uvjeren u naš dobar rad i da će se rezultati našeg dobrog rada vidjeti na kraju, bez obzira na to koliko neki žele otežati posao i koliko žele da ne uspijemo", nastavio je.

Hrvatska je igrala bez nekih standardnih prvotimaca, no igrači koji su istrčali u Južnoj Koreji nisu razočarali izbornika: "Neki su me igrači opet zaintrigirali, kao što su me intrigirali i prije. Stvorit ću u svlačionici natjecanje koje nikome neće dopustiti opuštanje".

Zadovoljni su mogli biti i gledatelji, smatra Štimac: "Dobra je bila utakmica i za publiku, iako je bila prijateljska izgledalo je kao da se igra za bodove. Igrači su davali 100 posto od sebe, moglo se vidjeti mnoštvo dobrih poteza, udaraca i tri lijepa gola. Hrvatska je bila za nijansu bolja, posebno u realizaciji".

"Južna Koreja izgleda vrlo kvalitetno na svim dijelovima terena, ima brzinu, tehniku i kombinacije. Svi rade ono što moraju, jedino im nedostaje preciznosti. U današnjem nogometu nema prostora za promašaje, pred golom treba zabiti", zaključio je hrvatski izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri