Vida: "Nije loše izgledalo"

10.09.2013.

Vida: "Nije loše izgledalo"

Za najboljeg igrača utakmice Južne Koreje i Hrvatske proglašen je Domagoj Vida, koji je postigao svoj prvijenac za reprezentaciju.

Domagoj Vida, branič ukrajinskog Dynama iz Kijeva i hrvatski reprezentativac, svoj je prvi pogodak u nacionalnom dresu postigao u pobjedi nad Južnom Korejom, 2:1. Drugi je pogodak Hrvatske bio djelo Nikole Kalinića, čime je zaokruženo uspješno gostovanje na stadionu Jeonju.

"Najvažnije je da smo pobijedili. Nakon dugog puta teško se bilo naviknuti na vremensku razliku. Mislim da nije loše izgledalo, izbornik je zadovoljan, a mi se okrećemo klupskim obvezama pa čekamo Belgiju za mjesec dana", sažeo je Vida dojmove poslije susreta.

Njegov je pogodak stigao poslije Rakitićevog prekida i Benkove spuštene lopte, sredinom drugog poluvremena.

"Konačno da sam zabio i u reprezentaciji, jako sam sretan zbog toga. Možda bi bilo bolje da sam zabio onu šansu u Belgiji, ali nažalost nisam. Nadam se da ću nastaviti dobro igrati i još koji puta zabiti, ali najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje", kaže Vida, kojega su Južnokorejci proglasili i za najboljeg igrača utakmice.

Izbornik Igor Štimac iskušao je i novu formaciju: "Igrali smo 3-5-2 umjesto standardne formacije, s nekim novim igračima, i bili smo solidni. To nam daje zalet za iduće utakmice".

Vida je svjestan da su dodatne kvalifikacije, s obzirom na trenutačnu situaciju u skupini, realnost za Hrvatsku, no ističe: "Imamo još dvije utakmice, treba vidjeti kako će to završiti. Prvo treba pobijediti Belgiju kod kuće pa ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri