Hrvati u Slovačkoj na putu do EP-a

18.09.2013.

Hrvati u Slovačkoj na putu do EP-a

Hrvatska futsalska reprezentacija u srijedu igra prvu utakmicu doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine, protiv Slovačke.

Nakon što su pred svojom publikom, u Zagrebu i Splitu, 2012. godine izborili polufinale Europskog prvenstva, hrvatski reprezentativci u futsalu traže plasman na europsku smotru koja će od 28. siječnja do 8. veljače 2014. godine biti održana u Belgiji.

Na putu im stoji reprezentacija Slovačke, a o putniku u Antwerp odlučivat će dvije utakmice. Prva je na rasporedu u srijedu, a uzvrat se igra 24. rujna u Dubrovniku.

Hrvatska je pod vodstvom izbornika Mate Stankovića u kvalifikacijskoj skupini 4 zauzela drugo mjesto, iza domaćina Španjolske, od kojeg je poražena 10:0. Prolaz u doigravanje donijele su pobjede nad Švedskom 7:0 i Makedonije 3:2.

S druge strane, Slovačka je nastupala u kvalifikacijskoj skupini 2, kojoj je bila domaćin, a prolaz je izborila kao najbolja trećeplasirana momčad. Odigrala je neriješenih 4:4 protiv Bosne i Hercegovine, pobijedila Norvešku 4:3 i izgubila 2:1 od prvoplasiranog Azerbajdžana.

Slovačka još nikada nije igrala završni turnir Europskog prvenstva, a od prošle je godine vodi novi izbornik, Jan Janik. Reprezentaciju čine igrači državnog prvaka Slov-Matica iz Bratislave.

Utakmica u Bratislavi počinje u 17:15 sati.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri