Hrvatska prijavljena za domaćinstvo Eura 2020.

19.09.2013.

Hrvatska prijavljena za domaćinstvo Eura 2020.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je u Dubrovniku kako se Hrvatska prijavila za domaćinstvo Eura 2020. godine.

U Dubrovniku su se ovoga tjedna okupili vodeći europski nogometni dužnosnici, a nakon dvodnevnog TEP Strateškog sastanka na kojem su sudjelovali predsjednici i glavni tajnici svih europskih nogometnih saveza, u četvrtak i petak okupit će se Izvršni odbor Uefe na čelu s predsjednikom Michelom Platinijem.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker iskoristio je večeru koju je za goste organizirao HNS kako bi potvrdio sudjelovanje Hrvatske u utrci za Eurom 2020.:

"Mišljenja smo kako je ideja o 13 gradova domaćina Eura 2020. fantastična prilika manjim zemljama iskusiti tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku kako bih potvrdio da je Hrvatska također u zadanom roku ispunila prijavu za domaćinstvo Eura 2020. Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci Uefe, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta."

Na sjednici Izvršnog odbora Uefe u Dubrovniku bit će potvrđeni svi savezi koji su se prijavili za domaćinstvo Eura, nakon čega slijedi proces izrade kandidatura koje se Uefi trebaju predati u travnju 2014. godine. U listopadu će Uefa organizirati radionicu na kojoj će prijavljenim savezima uručiti dokumentaciju s uvjetima koje trebaju ispuniti država, grad, stadion i savez u svojoj kandidaturi.

U tom razdoblju, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza nastavit će razgovarati s nadležnim institucijama, neophodnim partnerima u planiranju kandidature za takav događaj. Ovisno o realnim financijskim i infrastrukturnim mogućnostima, Hrvatski nogometni savez će s ekspertima Vlade Republike Hrvatske donijeti konačnu odluku o kandidaturi za domaćinstvo Eura 2020. godine.

Podsjetimo, za Euro 2020. bit će odabrano 13 gradova domaćina, uključujući grad koji će ugostiti oba polufinala i finale. Izvršni odbor Uefe donijet će konačnu odluku o domaćinima Eura 2020. tijekom rujna 2014. godine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri