Blatter izrazio divljenje zbog slavnih nogometaša koje je Hrvatska dala

04.12.2012.

Blatter izrazio divljenje zbog slavnih nogometaša koje je Hrvatska dala

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter stigao je danas u Zagreb na svečanu proslavu 100. godišnjice HNS-a. Prije svečane akademije u HNK-u uputio se na Pantovčak gdje ga je dočekao predsjednik Ivo Josipović.

"Moram kazati kako mi je velika čast što sam mogao primiti delegaciju gospodina Blattera, a drago mi je što su me upoznali s aktualnim trenutkom svjetskog nogometa, ali i onome što nogomet čeka u budućnosti. Svjesni smo da je nogomet stvar puno veća od sporta, ali da kao i svaka druga djelatnost ima probleme s kojima se mora nositi", zaključio je Josipović.

Blatter je predsjedniku poklonio zastavicu FIFA-e i zlatnu značku.

"Znam da je gospodin Josipović u mladosti igrao nogomet, ali sam svejedno ostao iznenađen što toliko zna o nogometu i FIFA-i općenito. Čestitam 100. rođendan Hrvatskom nogometnom savezu. Hrvatska je zemlja s malim brojem stanovnika, ali u nogometu je jako velika", rekao je Blatter.

Predsjednik Saveza Davor Šuker naglasio je važnost dolaska predsjednika FIFA-e na veliku proslavu Saveza.

"To je veliko priznanje svima nama. Što se tiče reformi koje će pridonijeti boljitku nogometa, nadam se da će ih biti puno nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju."

Na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu Sepp Blatter još jednom je HNS-u poželio sretan rođendan.

"Sretan rođendan hrvatskom nogometu, velika mi je čast što sam ovdje i mogu izraziti divljenje prema svim slavnim nogometašima koje je Hrvatska dala. Naš sport je više od igre, on uključuje discipliniranost i poštovanje koje je potrebno usaditi u društvo i onda će nogomet biti tretiran kako zaslužuje. U nogometu treba uživati, a Hrvatima to od srca želim. Hvala Hrvatska! Živjeli", zaključio je Blatter.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri