Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Blatter izrazio
divljenje zbog
slavnih nogometaša
koje je Hrvatska dala

04.12.2012.
Blatter izrazio divljenje zbog slavnih nogometaša koje je Hrvatska dala
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter stigao je danas u Zagreb na svečanu proslavu 100. godišnjice HNS-a. Prije svečane akademije u HNK-u uputio se na Pantovčak gdje ga je dočekao predsjednik Ivo Josipović.

"Moram kazati kako mi je velika čast što sam mogao primiti delegaciju gospodina Blattera, a drago mi je što su me upoznali s aktualnim trenutkom svjetskog nogometa, ali i onome što nogomet čeka u budućnosti. Svjesni smo da je nogomet stvar puno veća od sporta, ali da kao i svaka druga djelatnost ima probleme s kojima se mora nositi", zaključio je Josipović.

Blatter je predsjedniku poklonio zastavicu FIFA-e i zlatnu značku.

"Znam da je gospodin Josipović u mladosti igrao nogomet, ali sam svejedno ostao iznenađen što toliko zna o nogometu i FIFA-i općenito. Čestitam 100. rođendan Hrvatskom nogometnom savezu. Hrvatska je zemlja s malim brojem stanovnika, ali u nogometu je jako velika", rekao je Blatter.

Predsjednik Saveza Davor Šuker naglasio je važnost dolaska predsjednika FIFA-e na veliku proslavu Saveza.

"To je veliko priznanje svima nama. Što se tiče reformi koje će pridonijeti boljitku nogometa, nadam se da će ih biti puno nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju."

Na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu Sepp Blatter još jednom je HNS-u poželio sretan rođendan.

"Sretan rođendan hrvatskom nogometu, velika mi je čast što sam ovdje i mogu izraziti divljenje prema svim slavnim nogometašima koje je Hrvatska dala. Naš sport je više od igre, on uključuje discipliniranost i poštovanje koje je potrebno usaditi u društvo i onda će nogomet biti tretiran kako zaslužuje. U nogometu treba uživati, a Hrvatima to od srca želim. Hvala Hrvatska! Živjeli", zaključio je Blatter.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Španjolska

28.06.2021.