Jelavić donio pobjedu Evertonu

09.12.2012.

Jelavić donio pobjedu Evertonu

Nakon četiri utakmice u prvenstvu bez gola, naš napadač Nikica Jelavić zabio je baš kada je bilo najpotrebnije.

Naime, Everton je svladao Tottenham s 2-1, a Jelavić je bio strijelac pobjedonosnog pogotka. Prvi dio utakmice završio je bez pogodaka, ali i nekih izglednijih prilika. Možda najbolju imao je Mirallas koji nije uspio u jednoj brzoj kontri asistirati nečuvanom Jelaviću koji bi loptu bez problema 'pospremio' u mrežu. S druge strane, pamti se tek udarac Dempseyja iz slobodnog udarca kojeg je bez problema ukrotio Tim Howard.

Međutim, u drugom dijelu, Tottenham je bez ozlijeđenog Balea ubacio u brzinu više te preko Dempseya u 76. minuti stigao do prvog gola. Amerikanac je lijepo pucao s oko 25 metara te sjajno pogodio pod gredu. Nakon tog gola, gosti iz Londona malo su se povukli, što je dalo šansu Evertonu za izjednačenje. Igrala se 89. minuta kada je Pienaar glavom s pet metara donio Evertonu bod. Tim rezultatom vjerojatno bi obje strane bile zadovoljne da se minutu kasnije nije ukazao naš Nikica Jelavić. U svom poznatom stilu naletio je na jednu loptu te ju iz prve poslao u gol za nova tri boda ove sezone fenomenalnog Evertona.

Jelaviću je ovo šesti gol u prvenstvu ove sezone. Uz to ima i jednu asistenciju. Everton je trenutačno četvrti na ljestvici iza oba Manchestera i Chelsea.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri