Jelavić: Idemo po Ligu prvaka!

11.12.2012.

Jelavić: Idemo po Ligu prvaka!

Hrvatski napadač Nikica Jelavić prošlog vikenda protiv Tottenhama prekinuo je četiri utakmice dugačak golgeterski post. Zabio je u zadnjim minutama utakmice i Evertonu donio vrijednu pobjedu od 2-1.

Statistika je pokazala kako Everton gubi ili igra neriješeno upravo u onim utakmicama u kojima Jelavić ne zabija. Stoga je pravo pitanje - osjeća li krivnju kada ga pogodak ne ide?

"Jedina istina je da mi je neobično krivo kad ne zabijem gol i kad moja momčad ne pobijedi. U svakoj utakmici težim i jednom i drugom, ali nakon takvih neželjenih ishoda ne osjećam nikakav pritisak. Nisam osoba koja je sklona takvim emocijama. Moj suigrač Fellaini bio je u posljednjim utakmicama učinkovit, iskoristio je moj zastoj i kvalitetna dodavanja pretvorio u pogotke. Taj moj post, koji nije došao mojom voljom, nije posljedica loših ili rijetkih asistencija. Jednostavno, lopta nije htjela pogoditi cilj. Točno je da su ta dodavanja za napadače zlata vrijedna, ali to nije bio problem", rekao je Jelavić i dodao da se nije osjećao loše zbog manjka golova.

"Ma kakva depresija!? Nisam ni prvi ni posljednji napadač koji je došao u ovakvu fazu oscilacija. Eto, zabio sam Tottenhamu, to ćemo smatrati prekretnicom i vjerujem u budućnost bogatiju pogocima. Prirodno je da vas, kao napadača, suparnički obrambeni igrači i treneri analiziraju i stavljaju pod lupu, ali smatram da to nije ključni problem. Osobito kad je u pitanju moja statistika, nisam nezadovoljan. Uvijek se može bolje i više, ali ne ide uvijek kako želimo. Sebe i sve one koji prate nogometna zbivanja naviknuo sam da po sezoni zabijem 20-ak golova i onda je neobjašnjivo iznenađenje ako se malo zastane na tom putu, postavljaju se pitanja, spominje se kriza, traže se razlozi, a svatko ima svoju 'istinu'... Bez brige, bit će još golova", smatra naš napadač i dodaje kako sljedeće sezone želi biti dio Lige prvaka.

"Trenutačno jesmo na toj poziciji i možemo razmišljati o Ligi prvaka. Međutim, narodna kaže 'čovjek snuje, Bog odlučuje'. Dat ću sve da ostvarimo ulazak u to najelitnije klupsko natjecanje na našem kontinentu", zaključio je.

Novim pogotkom Jelavić se popeo na ljestvici strijelaca engleske Premierlige. Trenutačno se sa šest pogodaka nalazi na osmoj poziciji najboljih strijelaca u društvu velikana poput Waynea Rooneyja, Garetha Balea ili Fernanda Torresa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri