Priopćenje povodom sastanka HNS-a i MUP-a

19.12.2012.

Priopćenje povodom sastanka HNS-a i MUP-a

U prostorijama Udruge 1. HNL održan je sastanak HNS-a i Ravnateljstva policije na kojem se razgovaralo o aktualnom stanju sigurnosti na nogometnim stadionima.

Predstavnici HNS-a govorili su o analizi i zahtjevima UEFA-e o pitanjima poslova sigurnosti na utakmicama nogometne reprezentacije i klubova u međunarodnim natjecanjima.

Analiziralo se stanje sigurnosti temeljem Zakona o sprječavanja nereda na športskim natjecanjima te su se dogovorile konkretne mjere i aktivnosti policije. Policija će se još intenzivnije baviti problemom huliganizma u svim domenama svoje nadležnosti, a predstavnici klubova intenzivirat će komunikaciju s navijačkim skupina i udrugama navijača.

Razgovaralo se o potrebi veće aktivnost redarskih službi, konkretizaciji njihove odgovornost te obvezi njihovih djelatnika. Zajednički je dogovoreno osnivanje Nacionalnog tijela koje će pratiti stanje sigurnosti, predlagati i poduzimati određene mjere.

Predstavnici Ravnateljstva policije i HNS-a dogovorili su provoditi zajedničke aktivnosti u komunikaciji prema medijima što se tiče problema nasilja na športskim natjecanjima i problema izgrednika, kako na stadionima na području Republike Hrvatske tako i prilikom odlaska navijača u inozemstvo.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri