Zimski kamp HNS-a u Umagu

02.01.2013.

Zimski kamp HNS-a u Umagu

U slijedećih nekoliko dana Umag će biti domaćin zimskog nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza, a uz mlade selekcije, Nogometna akademija organizira 2. dio prvog semestra škole za UEFA-PRO trenere, te UEFA studijsku grupu.

Hrvatski nogometni savez 23. godinu zaredom organizira zimski trening kamp. I ove godine domaćin je Umag. Od sutra, 3. 12. do 12. 12. istarski će grad biti središte nogometnog života Hrvatske, a osim četiri izabrane vrste, ugostiti će i polaznike nogometne akademije HNS-a. Već od sutra s radom počinju četiri selekcije; U-15, U-16, U-17 i U-18. Kamp je za dva mlađa uzrasta i selektivni, a starijim momčadima dobro će poslužiti kao priprema za predstojeće utakmice.

"Kamp je nezamjenjiva programska aktivnost u selektivnom procesu. Kroz programe kampova, ljetni i ovaj zimski, provodimo testiranja igrača za selekcije, te uvježbavamo starije uzraste. Kampovi su također sjajna prigoda za edukaciju trenera, uvjet bez kojega nema opstanka kada je razvoj mladih selekcija u pitanju. Na ovakvim okupljanjima su stasali veliki hrvatski igrači", rekao je direktor razvoja HNS-a, Martin Novoselac.

U Umagu će puno posla imati i nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza, koja organizira 2. dio prvog semestra škole za Uefa-pro trenere, te UEFA studijsku grupu, u sklopu koje će u Umagu boraviti djelatnici nogometnih saveza Austrije, Belgije i Španjolske. Osim teorijskog dijela, razmijeniti će iskustva i na terenu, a ovo je odlična prigoda i za upoznavanje s metodama rada nogometnih stručnjaka iz drugih saveza. Pred nama je zanimljivih devet dana!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri