Šimunić: Želio bih odigrati još jednu sezonu

13.01.2013.

Šimunić: Želio bih odigrati još jednu sezonu

Josip Šimunić, stožerni igrač obrane Dinama i hrvatske reprezentacije, nedavno je od trenera Jurčića dobio čast nositi kapetansku vrpcu.

Sve to daje mu dodatni motiv da zaigra još bolje.

"Iznimno mi je drago, velika je čast biti kapetan Dinama. Naravno, to ne znači da ću se promijeniti. I dalje ću biti isti, raditi onako kako sam radio i do sada. Dakle, maksimalno. Nije bitno imaš li oko ruke kapetansku vrpcu, i bez nje uvijek sam pomagao suigračima kad je bilo teško. Nije problem kad sve ide dobro, moraš se pokazati kad je najteže. Dinamo ima dosta mladih igrača, bit će im teško, ja ću pokušati da uspiju u Dinamu, da se formiraju kao igrači, ali i kao ljudi, da svaki dan budu bolji. Sad imam i dodatni motiv", rekao je Šimunić i dodao kako uživa igrati nogomet.

"Da bih ga igrao što duže, moram se paziti. Prvo, u zadnje vrijeme ne opterećujem se sa stvarima koje ne mogu promijeniti. Ali na svoje zdravlje imam utjecaja. Pazim na prehranu, na vrijeme liježem u krevet, radim dodatne vježbe kako bih preventivno spriječio neku ozljedu. Sve činim kako bih bio spreman za svaki trening i za svaku utakmicu. Naravno, i da produžim karijeru koliko god mogu. To je moj recept za dugi nogometni život", rekao je naš stoper, a zatim 'ispalio' zanimljivu konstataciju.

"Moj trenutačni plan je odigrati do kraja ove sezone! Ukoliko sve bude u redu sa zdravljem, onda ću igrati još godinu dana. U Dinamu, naravno! Dogovorio sam se sa Zdravkom Mamićem i Zoranom Mamićem da ću u ožujku obznaniti odluku. Ako bude sve kao sada, nema razloga da prestanem igrati. Sve će naravno ovisiti o zdravlju. Konačno, još uvijek sam u reprezentaciji, pomažem koliko god mogu. Nadam se da će reprezentacija uspjeti u sljedećih nekoliko utakmica i da ćemo se plasirati u Brazil na SP. No, trenutno mi je u prvom planu Dinamo, a reprezentacija je krasni bonus", zaključio je Šimunić, uvijek požrtvovan, pozitivno 'nabrijan', igrač kakvog treneri obožavaju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri