Mladi reprezentativac Frano Mlinar potpisao za Udinese

16.01.2013.

Mladi reprezentativac Frano Mlinar potpisao za Udinese

Još jedan mladi hrvatski reprezentativac našao je odličan angažman u inozemstvu.

Igrač Intera iz Zaprešića, 20-godišnji Frano Mlinar danas je potpisao petogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Udineseom. Mlinar će u Zaprešiću ostati igrati do kraja sezone, a zatim slijedi selidba u Udine. Potvrdu o transferu dao je šef Intera Branko Laljak.

"Talijani su Mlinara pratili dugo, na utakmicama kluba i reprezentacije 'do 20’. Inzistirali su da sve riješimo u ovom prijelaznom roku. A oni se ne zaletavaju, ne idu grlom u jagode. Čim odaberu, razgovaraju, pregovaraju pa kupe", rekao je Laljak koji nije želio otkriti vrijednost transfera. Međutim, dao je naznačiti kako se radi o jednom od najskupljih prodaja u povijesti kluba.

Frano Mlinar trenutačno se nalazi u svom budućem klubu gdje rješava formalnosti oko ugovora i upoznaje se s budućim suigračima.

"Ja sam više nego oduševljen. Primili su me fantastično. Vidio sam se s budućim šefom Francescom Guidolinom i s dvojicom srbijanskih internacionalaca, vratarom Željkom Brkićem i desnim bočnim Dušanom Bastom, koji su me tretirali kao brata", rekao je Mlinar koji će od ljeta svlačionicu dijeliti s još jednim mladim Hrvatom.

Naime, prije nekoliko mjeseci stoper Slaven Belupa Igor Bubnjić također je potpisao za Udinese te će se i on, kao i Mlinar, ekipi pridružiti tek u lipnju.

Mlinar je jedan od najtalentiranijih veznih igrača u Hrvatskoj. Bio je član svih mladih reprezentativnih selekcija, a s U-20 vrstom nastupao je i na Svjetskom prvenstvu u Gvatemali prije dvije godine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri