Niko Kovač novi izbornik mlade reprezentacije

21.01.2013.

Niko Kovač novi izbornik mlade reprezentacije

Mlada hrvatska reprezentacija dobila je veliko pojačanje. Niko Kovač danas je službeno predstavljen kao izbornik U21 vrste, dok će njegov brat Robert obavljati dužnost pomoćnika i člana stručnog stožera.

"Dokazat ćemo da je naš izbor dobra stvar za hrvatski nogomet. Vjerujem da će naši mladi igrači pratiti naš put. Moj primarni cilj je stvarati igrače za A reprezentaciju. Slaven Bilić nije uspio otići na veliko natjecanje s U21 selekcijom, no napravio je veliku stvar jer je postavio temelje današnje A vrste u kojoj igraju Eduardo, Modrić, Kranjčar, Ćorluka,... Želim slijediti taj put", rekao je Niko Kovač i dodao kako će im trebati neko vrijeme da se priviknu na nove zadatke.

"Robert i ja još nismo do kraja definirali tko će s nama činiti stručni stožer, prerano je još za imena. Ovo je dugotrajni projekt za dobrobit hrvatskog nogometa zato molimo za strpljenje. Nemojte odmah biti kritični", uputio je novi izbornik apel novinarima i javnosti.

Oba igrača relativno donedavno bili su stožerni igrači hrvatske reprezentacije koji su zajedno ostvarili ukupno 167 nastupa za 'A' vrstu. Niko Kovač od reprezentacije se oprostio kao kapetan koji ju je vodio na Euru u Austriji i Švicarskoj te Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zbog svog ogromnog međunarodnog iskustva i velikog autoriteta braća Kovač zasigurno su najbolji mogući izbor za vođenje mlade reprezentacije i igrača koji će jednog dana postati nositelji igre u 'A' reprezentaciji.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri