Uspješan sastanak predstavnika HNS-a i malonogometnih klubova

21.01.2013.

Uspješan sastanak predstavnika HNS-a i malonogometnih klubova

Danas je u prostorijama HNS-a održan sastanak vodstva Hrvatskog nogometnog saveza, Komisije za mali nogomet i predstavnika klubova Prve HMNL.

Na sastanku su predstavnici klubova iznijeli probleme s kojima se suočavaju i s izrazito otežanim stanjem u Prvoj HMNL zbog otežanog izvora financiranja, a što bi dovelo do upitnog nastavka natjecanja.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović i dopredsjednik Ante Vučemilović su u ime HNS-a izrazili maksimalno razumijevanje zbog teške financijske situacije u kojoj su se našli klubovi malog nogometa, ali da niti na koji način neće prihvatiti ultimativna rješenja bez zajedničkog dogovora. Zbog toga su se sudionici usuglasili da će se do kraja natjecateljske godine razmotriti mogućnost dogovora oko budućeg vođenja natjecanja, a za TV prava su predstavnici klubova pozvani da u najkraćem roku donesu poboljšanu ponudu, koja će se razmotriti u zajedničkom interesu.

Zajednički je zaključak da eventualno nenastavljanje natjecanja predstavlja ogromnu štetu za igrače, klubove te konačno - Savez.

Predstavnici HNS su detaljno izvijestili nazočne o načinu i kriterijima za trošenje FAP sredstava FIFA-e o čemu su u posljednje vrijeme iznošene paušalne informacije. Naime, radi se o posebnim sredstvima koja niti na koji način nisu isključivo namijenjena za mali nogomet te smatramo da su izrazito tendenciozne i neistinite paušalne optužbe da bi trošenjem tih sredstava od HNS-a klubovi malog nogometa bili oštećeni.

Predstavnici malog nogometa izvješćeni su da je HNS u 2012. godini isplatio značajna sredstva za mali nogomet, ali razumljivo, prvenstveno usmjerena za potrebe organizacije, pripreme i utakmica malonogometnih reprezentacija Hrvatske, što je i programska obveza HNS-a.

Kad su u pitanju klubovi, potrebno je napomenuti da je HNS tijekom 2012. godine sudjelovao u financiranju programa mlađih dobnih uzrasta malog nogometa, kao i podmirivao obveze koje proizlaze iz propozicija natjecanja.

Sudionici skupa su se usuglasili da će se u duhu pronalaženja najboljih rješenja suzdržati od pojedinačnih istupa prije nego što se iscrpe sve mogućnosti dogovora.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri