Premijerno izdanje zimskog turnira

Osječanke najbolje i u dvorani

26.01.2015.

Osječanke najbolje i u dvorani
Foto: Arhiva HNS

U Osijeku je protekloga vikenda održano premijerno izdanje Zimskog turnira za klubove Prve hrvatske nogometne lige za žene, a slavile su nogometašice domaćeg Osijeka.

Komisija HNS-a za ženski nogomet kreirala je i organizirala novo natjecanje koje je tijekom vikenda uspješno održano pod balonom na umjetnoj travi osječke Akademije Krpan&Babić. Za naslov najboljih borilo se osam ekipa (nastup su otkazali Rijeka Jack pot i Pregrada) koje su bile podijeljene u dvije skupine, nakon čega su po dvije najbolje ekipe izborile plasman u završnicu.

Foto: Arhiva HNS

Osijek je u polufinalu svladao ekipu Dinamo Maksimir s 4:1, dok je Split bio bolji od Viktorije s uvjerljivih 6:0. Finale je donijelo pravu dramu koja je okončana pobjedom Osječanki nakon udaraca s bijele točke. Splićanke su čak imale i udarac za pobjedu koji nisu iskoristile, nakon čega je reprezentativka Maja Joščak donijela pobjedu i slavlje domaćim nogometašicama.

Foto: Arhiva HNS

Joščak je ujedno proglašena najboljom igračicom turnira. Najbolja vratarka bila je Ivana Vrdoljak (Split), a titulu najbolje strijelkinje ponijela je njena suigračica Ana Marija Kalamiza.

Foto: Arhiva HNS

Treće mjesto osvojila je Viktorija, a trofej fair-play pripao je ekipi Trnave.

Na dodjeli diploma, priznanja i medalja prisutni su ispred HNS-a bili predsjednik Komisije za ženski nogomet Darko Kolesarić, povjerenik natjecanja 1. HNLŽ Damir Stipković, koordinatorica stručnih stožera reprezentacija Marija Margareta Damjanović te viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić i dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović koji su uručili trofej pobjedničkoj ekipi.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri