Plenum klubova uz kontruktivnu raspravu

"U 2. HNL također se igra kvalitetan nogomet"

28.01.2015.

"U 2. HNL također se igra kvalitetan nogomet"
Foto: Arhiva HNS

Mjesec dana prije nego li će ponovno krenuti akcija na drugoligaškim travnjacima, na poziv direktora Kreator TV-a - vlasnika medijskih prava Druge HNL - Davorina Štetnera u kongresnom centru Princess u Jastrebarskom održana je plenarna sjednica Udruženja 2. HNL.


Izuzetno konstruktivnoj sjednici prisustvovali su predstavnici svih klubova Druge HNL s izuzetkom Dugopolja, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja pri HNS-u Ivančica Sudac, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, vodstvo Komisije nogometnih sudaca u sastavu Dušan Kukić - predsjednik, Ivan Košutić – tajnik i član Darko Cvitković, povjerenik natjecanja Druge HNL Ivica Šparavec te disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević.

Na sjednici su predstavnicima klubova pojašnjeni uvjeti licenciranja te pravila i propisi potrebni za natjecanje. Razgovaralo se i o delegiranjima službenih osoba na utakmicama Druge HNL, a predstavnike klubova zanimalo je može li se izmijeniti sustav tako da se zbog smanjenja putnih troškova delegiraju osobe iz blizine kluba domaćina.

Posebno važna točka bila je i suradnja s Kreator TV-om koji od ove sezone izravno prenosi utakmice Druge HNL. Predstavnici televizije održali su i kratku prezentaciju učinjenog te planove za naredni period. Svi okupljeni izrazili su punu podršku projektu, a osvrnuli su se i na odlične rezultate gledanosti utakmica te posebne emisije “Druga HNL” ponedjeljkom.

"Izuzetno mi je drago da sam nazočio ovoj sjednici. Ono što možemo konstatirati, drugoligaški nogomet je dugi niz godina bio u prikrajku i o njemu se nije dovoljno i kvalitetno govorilo. Ugovorom s Kreator TV-om i jednim novim praćenjem Druge lige, mislim da su gledatelji dobili priliku, a i brojke to pokazuju, da vide da se na drugoligaškim travnjacima igra dobar nogomet. Ovo je jedan pionirski pokušaj da se Druga liga na adekvatan način prezentira i meni se čini da je ovaj prvi dio sezone pokazao apsolutni uspjeh", istaknuo je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Foto: Arhiva HNS

"Znamo da je gospodarska situacija u zemlji teška i da je u proračunima gradova i županija sve manje novca za sport. Čuli smo od izvršnog predsjednika saveza da je HNS spreman pripomoći i to je ključno jer klubovi su na aparatima. Bez takve injekcije teško će izdržati ovu situaciju, a nogomet je ipak najvažnija sporedna stvar na svijetu i donosi mnogo radosti u naše domove", izjavio je predsjednik udruženja klubova Druge HNL Ivica Perković, a zadovoljstvo je iskazao i povjerenik za natjecanje Druge HNL Ivica Šparavec:

"Jako sam zadovoljan. Mislim da su sve teme koje su bile na dnevnom redu, ali i one koje su se dodatno otvorile, aktualne teme i da su odraz onoga što se zbiva u našim klubovima. Drugoligaši imaju određene probleme u ovim teškim vremenima, ali vide se i putevi kako da ih riješimo."

Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica i trenutačno prvoplasiranog kluba Druge HNL, smatra da je ovaj projekt važan iskorak za amaterski nogomet u Hrvatskoj: "Danas smo detektirali što je u ovoj godini bio veliki pomak, a to su svakako televizijski prijenosi i aktivnosti Kreator TV-a. Mislim da je to jedan važan iskorak i za amaterski nogomet u Hrvatskoj, ali i za samu Drugu ligu."

Nakon vrlo pozitivnih kritika, ali i konstruktivnih prijedloga kako poboljšati suradnju Kreator TV-a s klubovima, zadovoljan je mogao biti i direktor Kreator Grupe Davorin Štetner:

"Ideja da ugostimo ovakav skup je upravo ciljana s razlogom ovakve odličnom diskusije. Sretan sam što su se sastanku odazvali gotovo svi klubovi, vodstvo lige, ali i samo vodstvo HNS-a u jakom sastavu koje potvrđuje da im je izuzetno stalo do Druge HNL. Mnogo ulažemo u vlastitu infrastrukturu te svakog dana dižemo standarde na ovome projektu. Nogomet je najgledaniji sport, a jamčim vam da gledatelje interesira Druga HNL koja je nepravedno zapostavljena u većini medija. Ovaj projekt je tek na početku, laskaju nam pohvale, ali računamo tek na duge staze, još bolji rezultat te nastavak odlične suradnje s HNS-om."

Foto: Arhiva HNS

Razgovaralo se i o financijskoj situaciji u klubovima, eventualnoj pomoći HNS-a u pokrivanju određenih troškova, a bilo je i mnogo dobrih prijedloga koji bi klubovima i čelnicima olakšali rad.

"Sve teme koje smo danas prošli su važne i aktualne i mislim da smo dosta toga razbistrili. Svi su dosta govorili o financijskim poteškoćama, pred vratima nam je proces licenciranja za iduću sezonu i svi klubovi moraju ulagati u uvjete kao što to HNS traži. Mislim da smo donijeli neke dobre zaključke i da je ovaj sastanak opravdao svoju svrhu i naša očekivanja", izjavio je predsjednik NK Inter Zaprešić, Branko Laljak.

Rasprave o svim točkama bile su konstruktivne, a na kraju plenuma zadovoljni su bili i čelnici Saveza i vodstvo natjecanja Druge HNL i predstavnici klubova. Natjecanje u Drugoj HNL nastavlja se 27. veljače utakmicama 19. kola, a pred drugoligašima je još 15 natjecateljskih kola u kojima će se tražiti putnik u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri