Sastanak sportskog rukovodstva HNS-a i Hajduka

Jozak: "Potvrđena kvalitetna komunikacija s Hajdukom"

02.02.2015.

Jozak: "Potvrđena kvalitetna komunikacija s Hajdukom"
Foto: Arhiva HNS


Pripremna prijateljska utakmica "južne selekcije" U-19 reprezentacije i Hajduka II na Poljudu bila je odlična prilika za sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka.

Novi izbornik U-19 reprezentacije, Ferdo Milin, po prvi je puta imao priliku raditi s mladićima koje će uskoro povesti u borbu za plasman na Europsko prvenstvo, a zbog nemogućnosti okupljanja svih igrača u isto vrijeme, organizirana je posebna prijateljska provjera u Splitu za igrače iz južnog dijela Hrvatske.

"Južna selekcija" U-19 reprezentacije, sastavljena od igrača Hajduka, Splita, Imotskog, Solina i Zadra, suprotstavila se Hajduku II. Iskusnija i uigranija druga momčad Hajduka pobijedila je s 5:1, a izborniku Milinu utakmica je poslužila svrsi te je mogao vidjeti na koga može računati za predstojeće Elitno kolo.

Utakmica je bila i odlična prigoda za razgovor na relaciji HNS - Hajduk, pa su tako tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, njegov pomoćnik Ilija Lončarević i predsjednik Stručne komisije Ivan Bedi bili lijepo primljeni od strane sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića, a skupu se pridružio i predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Razgovarali smo o predstojećim aktivnostima mladih reprezentacija te igračima iz Hajduka koji se nalaze u našim selekcijama. S Hajdukom smo u stalnoj komunikaciji, a ovo je bila dobra prigoda da razgovaramo i o sustavima natjecanja, juniorskim i kadetskim ligama, kako bismo dobili povratnu informaciju o tomu što eventualno trebamo unaprijediti. Zahvaljujem se i predsjedniku Brbiću i kolegi Vučeviću što su nas lijepo primili i što smo i kroz ovaj razgovor potvrdili postojanje kvalitetne komunikacije s Hajdukom u kontekstu hrvatskih reprezentacija i rada s mladima", kazao je nakon sastanka tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Foto: Arhiva HNS

Na inicijalnom popisu izbornika Milina za ovu utakmicu našla su se sljedeća imena:

Hrvatska U-19: Ivo Grbić (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Lorenco Šimić (Hajduk), Toma Bašić (Hajduk), Elvir Maloku (Hajduk), Andrija Balić (Hajduk), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Šarić-Hodžić (Imotski), Mate Šuto (Imotski), Andrija Bošnjak (Imotski), Ivan Krstulović-Opara (Solin), Ive Bilić (Solin), Krešimir Božinović (Solin), Danijel Šutić (Zadar), Toni Glavaš (Split), Marko Pervan (Split), Marin Roglić (Split), Matej Jukić (Split), Hrvoje Relota (Split), Frane Maglica (Split), Antonio Samac (Split), Kristijan Jakić (Split).

Ipak, zbog ozljeda Milin nije mogao računati na Malokua, Vlašića i Glavaša, umjesto kojih su pozvani Antonio Samac i Kristijan Jakić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri