Ambasadorica ženskog nogometa

Boquete: "Da, cure mogu uspjeti u nogometu!"

11.03.2015.

Boquete: "Da, cure mogu uspjeti u nogometu!"
Foto: Drago Sopta/HNS

Uefina ambasadorica Veronica Boquete boravila je ovoga tjedna u Zagrebu, gdje je sudjelovala na predavanjima i posjetila Uefin razvojni turnir.

Od ponedjeljka, 9. ožujka, do srijede, 11. ožujka, u posjeti glavnom gradu Hrvatske bila je Uefina ambasadorica za ženski nogomet, proslavljena Španjolka Veronica Boquete.

Boquete je po dolasku razgovarala s hrvatskim izbornikom Davorom Cvetkovićem te sudjelovala na predavanju o PNI Igora Pristovnika, gdje je i odgovarala na pitanja.

Dan poslije održala je prezentaciju Grassroots Plus te potom posjetila utakmice Uefinog razvojnog turnira BiH - Slovenija te Hrvatska - Srbija. Boquette su u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza ugostili predsjednik HNS-a Davor Šuker i tehnički direktor Romeo Jozak, a nakon ručka i sastanka s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza posjetila je i trening ŽNK Dinamo - Maksimir.

Foto: Drago Sopta/HNS

Boquete je poslala jasnu poruku nogometašicama: "Da, cure mogu uspjeti u nogometu! Moj najbolji savjet vam je sljedeći - radite naporno kako biste postigle svoje ciljeve. Talent nije dovoljan. Trenirajte najjače što možete svaki dan, ne samo na terenu nego i u životu izvan njega."

Koordinatorica ženskog nogometa i izbornica U-19 reprezentacije Marija Margareta Damjanović naglasila je važnost razvojnih turnira poput ovoga odigranoga u Zagrebu:

"Ovo je sjajan projekt koji koristi cijeloj regiji. U moje vrijeme nije bilo razvojnih turnira; danas djevojke mogu napredovati na takvim natjecanjima i upoznati se s idolima poput Veronice."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri