Mandžukić zabio prvi gol u Ligi prvaka

19.02.2013.

Mandžukić zabio prvi gol u Ligi prvaka

Mario Mandžukić nastavio je izvrsnu seriju golova i u utakmici s Arsenalom u osmini finala Lige prvaka.

Bayern je slavio na gostovanju u Londonu rezultatom 3-1, a naš napadač bio je strijelac trećeg zgoditka.

Bayern je u potpunosti nadigrao Arsenal na njegovom terenu. U prvom poluvremenu, osim što su zabili dva pogotka, još su imali i nekoliko solidnih prilika. Jednu od njih propustio je zabiti Mandžukić kada je nečuvan s desetak metara glavom gađao pored gola. Ipak, Thomas Müller i Kroos donijeli su Bayernu solidnu zalihu već u prvih 20 minuta utakmice. S druge strane, Arsenal nikako nije uspjevao doći u izgledniju šansu; a jedina dva udarca prema golu završila su u bloku obrambenih igrača.

Međutim, u drugom dijelu Arsenal preuzima terensku inicijativu što mu se isplatilo u 55. minuti. Neuer je promašio jedno ubacivanje iz kornera, na toj lopti našao se Podolski i jednostavno poentirao za smanjenje vodstva. Nekoliko minuta kasnije odličnu šansu imao je Giroud, ali je Bayernov vratar refleksno obranio njegov udarac. Ipak, par minuta kasnije Robben je pokrenuo brzu akciju, dao na stranu za Lahma koji ubacuje prizemnu loptu u peterac. Mandžukić ju je ometan jedva uspio zahvatiti, te se lopta s(p)retno našla u mreži za novo povećanje vodstva Bavaraca. Odmah nakon pogotka, Mandžo je izašao iz igre uz pljesak gostujućih navijača. Zamijenio ga je Mario Gomez.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa Bayern s velikom zalihom čeka domaći uzvrat. Spomenimo i to da je Mandžukiću ovo bio prvi gol u Ligi prvaka ove sezone.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri