Srna: "Hrvatska je jedna od najboljih nogometnih nacija"

04.03.2013.

Srna: "Hrvatska je jedna od najboljih nogometnih nacija"

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna dao je opširan intervju za službene stranice Fife.

Predstavljen na službenim stranicama svjetske nogometne organizacije kao jedna "od najvećih nogometnih zvijezda", Darijo Srna razgovarao je s novinarom Fife o raznim klupskim, reprezentativnim i drugim nogometnim temama.

Trener Šahtara Mircea Lucescu je važna figura u karijeri Darija Srne koji je istaknuo kako mu je rumunjski strateg pomogao u igračkom i ljudskom odrastanju: "Dugujem treneru što sam danas i kapetan Hrvatske. Dao mi je prigodu dokazati se u toj ulozi i pokazao je povjerenje u moje vještine kada mi je dao kapetansku traku. To mi je pomoglo u sazrijevanju da istu ulogu mogu dobiti i u hrvatskoj reprezentaciji. Ponosan sam što mogu zastupati svoju zemlju, jednu od najboljih nogometnih nacija na svijetu."

Srna je zamoljen prokomentirati zašto Hrvatska nije ponovila slične uspjehe kao 1998. godine: "To je bila generacija izvanrednih igrača, a treće mjesto na SP-u bio je veliki rezultat za malu zemlju poput naše. Od tada nam je nedostajalo i malo sreće za bolji rezultat. Primjerice, u četvrtfinalu Eura 2008. tijesno smo izgubili od Turske. Ipak, vjerujem da i sada Hrvatska ima jako dobre igrače."

Susret protiv Srbije izaziva zanimanje i izvan regije, a važnosti je, dakako, svjestan i kapetan Hrvatske: "Susret protiv Srbije bit će odlučujući jer ako pobijedimo imamo 80 posto šanse završiti barem drugi, a Srbija bi bila izbačena iz konkurencija. Međutim, želim naglasiti kako se povijest između dviju zemalja ne može mijenjati na travnjaku, bez obzira na rivalitet. Mi igramo nogomet, ne možemo promijeniti povijest, ali možemo utjecati na budućnost. Moramo voditi primjerom i odigrati zajedno tu utakmicu bez skandala. Naši protivnici imaju vrlo dobru momčad i iznimno ih respektiram."

Cijeli Srnin intervju možete pročitati na Fifinim stranicama.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri