Modrić sjajnim pogotkom i igrom pokrenuo Real

06.03.2013.

Modrić sjajnim pogotkom i igrom pokrenuo Real

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je najboljih pola sata u dresu Reala iz Madrida

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka Real je na Old Traffordu slavio s 2:1 protiv Manchester Uniteda i tako nakon 1:1 u Madridu prošao u četvrtfinale elitnog Uefinog natjecanja. Ključni čovjek španjolskog prvaka bio je Luka Modrić koji je u igru ušao u 59. minuti i preokrenuo tijek zbivanja.

Manchester United poveo je u 48. minuti nespretnim autogolom Sergija Ramosa, no nakon izravnog crvenog kartona Naniju u 57. minuti i ulaska Luke Modrića dvije minute kasnije, Real je po brzom postupku preokrenuo utakmicu. Hrvatski reprezentativac izjednačio je odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 66. minuti, a tri minute kasnije sudjelovao je i u akciji koju su okončali asistent Higuain i strijelac Cristiano Ronaldo.

Modrić je i pored gola bio izuzetno raspoložen za igru, povratak na Otok očigledno ga je inspirirao, a nakon utakmice bio je očekivano dobro raspoložen:

"Vrlo sam sretan zbog svojeg pogotka, ali još sam sretniji što smo prošli. Utakmica je bila teška, ali pokazali smo što imamo na raspolaganju kada smo se trebali vratiti i bili u potrazi za pogotkom. Ako uzmemo u obzir obje utakmice, zaslužili smo proći."

Modrićevu ulogu istaknuo je i trener Jose Mourinho: "Kada je Luka Modrić ušao, rekao bih da je to promijenilo dinamiku igre u sredini terena."

U drugoj sinoćnjoj utakmici, Borussia iz Dortmunda prošla je u četvrtfinale nakon domaćih 3:0 protiv Šahtara za koji je Darijo Srna odigrao 90 minuta, a Eduardo da Silva ostao je na klupi. U prvoj utakmici njemački i ukrajinski prvak odigrali su bez pobjednika, 2:2.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri