Govor predsjednika HNS-a g. Davora Šukera na Skupštini

11.03.2013.

Govor predsjednika HNS-a g. Davora Šukera na Skupštini

Pročitajte uvodni govor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, gospodina Davora Šukera, na redovnoj godišnjoj skupštini HNS-a.

Poštovane dame i gospodo!

Sportska 2012. godina donijela je puno toga u nogometnom organizaciji, mnogi će reći da je bila burna, no nažalost okolnosti - posebno gospodarske, označit će put kojim smo išli.

Moram iskoristiti ovu prigodu i zahvaliti se gospodinu Vlatku Markoviću koji je danas svoj mandat u potpunosti zaokružio i postavio visoke standarde za sve nas koji danas djelujemo u nogometnoj organizaciji.

Kao prvo, tijekom svog 12-godišnjeg perioda upravljanja HNS-om, gospodin Vlatko Marković je s A reprezentacijom od mogućih sedam završnica nogometnih prvenstava poveo HNS na tri europska i dva svjetska prvenstva, što predstavlja izuzetnu uspješnost, ali i veliku obavezu i odgovornost kako za mene tako i za sve moje suradnike.

I kao drugo - ta vrsta uspješnosti stvorila je odlične temelje za ukupno stabilno poslovanje Saveza za koji se nadam da ćemo ga povesti na još višu razinu uspješnosti.

I prošla kalendarska godina bila je u znaku nogometa - s plasmanom na završnicu Eura 2012., naša A nogometna reprezentacija osigurala je u izuzetno teškim gospodarskim okolnostima uvjete o kojima mnogi u hrvatskom sportu mogu samo sanjati.

Zato se zahvaljujemo našim reprezentativcima i našem izborniku Igoru Štimcu na postignutim uspjesima u dosadašnjim kvalifikacijama za Brazil 2014., ali ih pozivam da tu rezultatsku zimnicu povećaju u sljedećoj utakmici u Zagrebu protiv reprezentacije Srbije.

Danas ćemo poslušati rezultate financijskog poslovanja, ali za nas kao nogometnu kuću najbitniji su rezultatski svih uzrasta kojih i u prošloj godini nije nedostajalo, a posebno smo ponosni domaćinstvom Uefa Futsal Eura 2012. koje se u veljači odigralo u Zagrebu i Splitu.

Puno se govori i piše o našem sportu koji je upravo zahvaljujući medijima i interesu ukupne, a ne samo nogometne javnosti, postao ovako velikim kao što je danas.

Koristim ovu prigodu da sve vas koji ste danas u nogometnoj organizaciji i posebno sve vas predstavnike medija pozovem da nam pomognete u organizaciji jedne od najzahtjevnijih kvalifikacijskih utakmica - ove koja slijedi u Maksimiru, da istu vratimo u sportske okvire.

Jedini interes Nogometnog saveza je onaj interes koji želimo ostvariti na nogometnom terenu, jedino što želimo je imati navijače na tribini koji će vjerno navijati za svoju reprezentaciju bez obzira na protivnika.

Nosio sam hrvatsku zastavu na svojim leđima nakon najvećih pobjeda i postignutih golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, no vjerujte sve činim da u okviru fair-playa i respekta - utakmica koju igramo bude prilika za ovu generaciju da jednako tako našu zemlju i sve njene građane razveseli sjajnim sportskim rezultatom.

Kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza uvjeren sam da će svi koji će biti na stadionu Maksimir dati punu podršku svojoj reprezentaciji, no molim sve da bez obzira na tragične događaje u Domovinskom ratu, na naše teške i velike žrtve - da se zajedno uzdignemo i pokažemo respekt prema sportskom protivniku.

Pokažimo zajedništvo i dostojanstvo, što očekujem prije svega od svih uposlenika i djelatnika u nogometu, vas nogometnih dužnosnika, svih službenih osoba, a posebno nogometašica i nogometaša svih uzrasta.

Svojim ponašanjem moramo vratiti dostojanstvo i ugled našem sportu koji su ozbiljno narušeni proteklih godina.

Stoga upravo vas - članove Skupštine i Izvršnog odbora HNS-a - molim, ali i obavezujem da činite sve na afirmaciji našeg sporta, da zaboravimo sve nesuglasice i da zajedno krenemo ka novim uspjesima kojih nije nedostajalo, ali je nedostajalo ljudske korektnosti i ljubavi bez koje naš NOGOMET ne može dalje.

Hvala vam na dosadašnjem povjerenju i molim vas da svojim aktivnim djelovanjem u nogometnoj organizaciji stvarate sve uvjete u natjecanjima na svim razinama - kako bi mogli našoj djeci i dalje biti uzori i kako bi zajedno s Vladom Republike Hrvatske i svim gradovima krenuli ka boljoj i uređenijoj infrastrukturi i boljoj i uređenijoj nogometnoj organizaciji.

BUDIMO PONOSNI!!!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri