Sjajan start mladih Hrvata

21.03.2013.

Sjajan start mladih Hrvata

Izabranici Ivana Gudelja odlično su krenuli u Elitnu fazu natjecanja za Europsko prvenstvo U-17 selekcija.

 

Hrvatska je u prvom susretu turnira pobijedila Španjolsku s 3:2 iako je susret okončala s dva igrača manje. Na Gradskom stadionu u Sinju Hrvatska je povela pogotkom Petra Mamića, a na 2:0 udvostručio je kapetan Josip Bašić u 48. minuti.

Nažalost, odmah u nastavku utakmice drugi žuti karton dobio je Ivan Šunjić što su Španjolci iskoristili i pogotkom Marija Gonzaleza smanjili na 2:1. Ipak, Fran Brodić vraća Hrvatskoj ugodniju prednost, a iako su utakmicu dodatno zakomplicirali isključenjem Ante Roguljića u 75. minuti, uspjeli su sačuvati pobjedu usprkos pogotku Adame Traorea u 79. minuti.

Festival crvenih kartona zaključio je španjolski kapetan Rodrigo Tarin u 80. minuti, a ukupno je sudac John Beaton podijelio 14 žutih kartona, uključujući ona dva isključujuća za Hrvate.

U drugom susretu naše skupine Francuska je uvjerljivo svladala Belgiju s 4:1, pa se susret 2. kola između Hrvatske i Francuske nameće kao ključan za rasplet skupine. Pobjednik ove elitne runde ide na završnicu ovog Uefinog natjecanja.

Hrvatska s Francuskom igra na SC Hrvatskih vitezova u Dugopolju 23. ožujka u 15.00 sati, a natjecanje završava ogledom protiv Belgije 26. ožujka u 15 sati, ponovno u Sinju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri