Jozak u Milanu traži dopuštenje za Kovačića

17.04.2013.

Jozak u Milanu traži dopuštenje za Kovačića

Predsjednik stručne komisije HNS-a Romeo Jozak otputovao je u Milano gdje će pokušati postići dogovor o puštanju Matea Kovačića na SP U-20 selekcija.

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Dinka Jeličića izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo reprezentacija do 20 godina koje će od 21. lipnja do 13. srpnja biti održano u Turskoj. Hrvatska je smještena u skupinu s Urugvajem, Uzbekistanom i Novim Zelandom.

 

Iako se radi o Fifinom natjecanju, klubovi nisu dužni puštati igrače na natjecanja mlađih uzrasta, a kako je Hrvatski nogometni savez dao visok prioritet tom Prvenstvu, bit će učinjeno sve kako bi u Tursku Hrvatska otputovala u najjačem mogućem sastavu.

To, naravno, uključuje i Matea Kovačića, veznog igrača Intera koji bi u Turskoj trebao biti jedna od najvećih zvijezda natjecanja i prvi igrač Hrvatske, ako mu Inter dopusti nastup na SP-u.

Upravo je zbog toga predsjednik stručne komisije HNS-a Romeo Jozak danas otputovao u Milano gdje će večeras biti gost Intera na utakmici Talijanskog kupa između Intera i Rome (20.45), dok sutra u 10 sati ima zakazan sastanak sa strukom Intera na čelu s tehničkim direktorom Marcom Brancom.

Pozitivan rasplet u Milanu zasigurno bi pomogao u pregovorima i s drugim klubovima, od Atalante (Livaja) i Napolija (Radošević) do Dinama i Hajduka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri