Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Nogometna akademija

Nastavak obrazovnog
programa Uefe i HNS-a

30.04.2013.
Nastavak obrazovnog programa Uefe i HNS-a
foto: Drago Sopta/HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

U nogometnoj akademiji HNS-a u SC-u Sava u Sesvetama održan je drugi po redu seminar u obrazovnom programu Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza.

Obrazovni program "UEFA Certificate in Football Management" je pilot program Uefe u kojem osim HNS-a sudjeluje i Engleski nogometni savez (FA), a koji za cilj ima razvijanje managerskih vještina nogometnih djelatnika.

U drugom po redu seminaru, sudionici su tijekom dvodnevnog programa (29. i 30. travnja) dobili nova znanja iz nogometnog managementa te su bili uključeni u radionice tijekom kojih su stečena znanja i vlastita iskustva mogli iskoristiti za davanje prijedloga za praktična rješenja i projekte odnosno rješavanje problema ili izazova ne koje mogu naići u svakodnevnom radu.

Teme ovog seminara bile su organizacija nogometnog saveza, promjene/novine u upravljanju i poslovnim rješenjima za poboljšanja u kvaliteti poslovanja te organizacija i upravljanje nogometnim događajima (utakmice i turniri).

Na seminaru su sudjelovali i gosti iz Uefe (Thomas Junod), predstavnica IDHEAP instituta iz Lausanne Dawn Aquilina kao i predstavnici Nogometnog saveza Gibraltara koji su sudjelovali kao promatrači na poziv predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Polaznike će sada nastaviti s rješavanjem on-line zadataka, a nova radionica čeka ih u lipnju.

Obrazovni program "Football Management" sastoji se od 10 modula od kojih je šest interaktivno (e-learning). Svaki od modula bavi se ključnim temama u području upravljanja nogometnim strukturama, a pripremili su ga i provode međunarodno priznati akademski stručnjaci.

Program se provodi u razdoblju od 10 mjeseci, a uspješni polaznici primit će odgovarajuće potvrde odnosno certifikate koje izdaje Swiss Graduate School of Public Administration Sveučilišta u Lausannei.

Svaki modul usredotočen je na jedan važan aspekt upravljanja: Organizacija u europskom i svjetskom nogometu, Strategija i strateško upravljanje, Operativno upravljanje, Organizacija značajnih događaja, Marketing i sponzorstva, Unutarnje i vanjske komunikacije.

Ispred HNS-a projekt vode Ivančica Sudac, voditeljica Međunarodnih poslova i odjela za licenciranje klubova te profesor Boris Kubla, stručni suradnik u HNS-u.

 • Marijan Kustić otvorio obavezni godišnji seminar trenera

  22.09.2022.

  Marijan Kustić otvorio obavezni godišnji seminar trenera

  U zagrebačkom hotelu Westin održan je obavezni godišnji seminar trenera za natjecateljsku sezonu 2022/23 te seminar za osvježavanja za UEFA PRO trenera u organizaciji Komisije trenera Hrvatskog...

 • Polaznici Akademije na četvrtom modulu 2. semestra

  16.09.2022.

  Polaznici Akademije na četvrtom modulu 2. semestra

  Nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza organizira četvrti modul 2. semestra XI generacije za UEFA PRO licencu koji će se održati od 19. do 24. rujna, a u okviru istog, 22. rujna, u hotelu...

 • Obavezni godišnji seminar trenera u Westinu 22. rujna

  09.09.2022.

  Obavezni godišnji seminar trenera u Westinu 22. rujna

  Komisija trenera Hrvatskog nogometnog saveza u suradnji s Nogometnom akademijom HNS-a organizira obavezni godišnji seminar trenera za natjecateljsku sezonu 2022/23 te seminar za osvježavanja za UEFA...

 • Održana sjednica Komisije trenera HNS-a

  23.06.2022.

  Održana sjednica Komisije trenera HNS-a

  U sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa održana je sjednica Komisije trenera Hrvatskog nogometnog saveza.   Sjednicom je predsjedao Slavko Prišćan, ujedno i dopredsjednik HNS-a, uz...

Učitaj više