Nastavak obrazovnog programa Uefe i HNS-a

30.04.2013.

Nastavak obrazovnog programa Uefe i HNS-a

U nogometnoj akademiji HNS-a u SC-u Sava u Sesvetama održan je drugi po redu seminar u obrazovnom programu Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza.

Obrazovni program "UEFA Certificate in Football Management" je pilot program Uefe u kojem osim HNS-a sudjeluje i Engleski nogometni savez (FA), a koji za cilj ima razvijanje managerskih vještina nogometnih djelatnika.

U drugom po redu seminaru, sudionici su tijekom dvodnevnog programa (29. i 30. travnja) dobili nova znanja iz nogometnog managementa te su bili uključeni u radionice tijekom kojih su stečena znanja i vlastita iskustva mogli iskoristiti za davanje prijedloga za praktična rješenja i projekte odnosno rješavanje problema ili izazova ne koje mogu naići u svakodnevnom radu.

Teme ovog seminara bile su organizacija nogometnog saveza, promjene/novine u upravljanju i poslovnim rješenjima za poboljšanja u kvaliteti poslovanja te organizacija i upravljanje nogometnim događajima (utakmice i turniri).

Na seminaru su sudjelovali i gosti iz Uefe (Thomas Junod), predstavnica IDHEAP instituta iz Lausanne Dawn Aquilina kao i predstavnici Nogometnog saveza Gibraltara koji su sudjelovali kao promatrači na poziv predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Polaznike će sada nastaviti s rješavanjem on-line zadataka, a nova radionica čeka ih u lipnju.

Obrazovni program "Football Management" sastoji se od 10 modula od kojih je šest interaktivno (e-learning). Svaki od modula bavi se ključnim temama u području upravljanja nogometnim strukturama, a pripremili su ga i provode međunarodno priznati akademski stručnjaci.

Program se provodi u razdoblju od 10 mjeseci, a uspješni polaznici primit će odgovarajuće potvrde odnosno certifikate koje izdaje Swiss Graduate School of Public Administration Sveučilišta u Lausannei.

Svaki modul usredotočen je na jedan važan aspekt upravljanja: Organizacija u europskom i svjetskom nogometu, Strategija i strateško upravljanje, Operativno upravljanje, Organizacija značajnih događaja, Marketing i sponzorstva, Unutarnje i vanjske komunikacije.

Ispred HNS-a projekt vode Ivančica Sudac, voditeljica Međunarodnih poslova i odjela za licenciranje klubova te profesor Boris Kubla, stručni suradnik u HNS-u.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri